Özel Ögrencilerin Mezuniyet Sevinci

Özel Ögrencilerin Mezuniyet Sevinci

Inegöl Belediyesi Özel Egitim Uygulama Okulundan 10 ögrenci, ’Bir Günlügüne Üniversiteli Oluyorum Projesi’ çerçevesinde Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) kep atti.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), özel egitime ihtiyaci olan bireylerin üniversitelerde daha fazla yer almasini saglamak ve egitimlerine dikkat çekmek amaciyla, "Bir Günlügüne Üniversiteli Oluyorum Projesi’ni uygulamaya koydu. BTÜ proje çerçevesinde hazirladigi etkinliklerde, Inegöl Belediyesi Özel Egitim Uygulama Okulu ögrencilerini ve kendilerine eslik eden ögretmenlerini agirladi. BTÜ’de bu yil ilki düzenlenen, “Bir Günlügüne Üniversiteli Oluyorum Projesi" çerçevesinde Inegöl Belediyesi Özel Egitim Uygulama Okulu ögrencileri, üniversitede egitim mahiyetinde düzenlenen 1 günlük etkinliklere katildi.

Özel egitime gereksinime sahip bireyler hakkinda toplumsal farkindalik olusturmayi hedefleyen BTÜ, Inegöl Belediyesi Özel Egitim Uygulama Okulu 12. Sinifindan 10 özel gereksinimli ögrenciye, çesitli aktiviteler içeren bir günlük temsili üniversite egitimi verdi. Kendileri için hazirlanan aktiviteleri tamamlayan ögrenciler, Rektör Vekili Prof. Dr. Beyhan Bayhan’in elinden temsili mezuniyet belgelerini aldi.

BTÜ, Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi’nin yani sira Ekoturizm Toplulugu ve Resim Toplulugu gibi ögrenci topluluklarinin da katki verdigi “Bir Günlügüne Üniversiteli Oluyorum Projesi" BTÜ Mimar Sinan Yerleskesinde gerçeklesti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Beyhan Bayhan yaptigi açiklamada etkinligin BTÜ, Il Milli Egitim Müdürlügü ve Inegöl Belediyesi Özel Egitim Uygulama Okulu is birligiyle düzenlendigini söyledi.

Toplumda özel gereksinime mensup bireylerin egitimi konusunda farkindalik olusturma anlaminda ‘Bir Günlügüne Üniversiteli Oluyorum Projesi’ni çok önemsediklerini ifade etti.

Ögrenci topluluklarimizin da bu programda görev almalarindan büyük memnuniyet duyduklarini belirtti.

Prof. Dr. Bayhan, "BTÜ’nün degerli akademik ve idari personeli arkadaslarim, Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligimizin çalisanlari, Iletisim Ofisimizin mensuplari da burada. Hepimiz çok mutluyuz. Misafirlerimizin mutlulugunu görünce zaten biz daha mutlu oluyoruz" dedi.

Inegöl Belediyesi Özel Egitim Uygulama Okulu ögrencisi 20 yasindaki down sendromlu Islam Mevlüt’de üniversiteli olmaktan dolayi mutlu oldugunu dile getirerek, projenin organizasyonunda emegi geçenlere tesekkür etti.

Temsili mezuniyet belgelerini Prof. Dr. Bayhan’dan alan Inegöl Belediyesi Özel Egitim Uygulama Okulu ögrencileri, kep firlatarak mezuniyet sevinci yasadi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile