Özel Ögrencilerin Yaptigi Oyuncaklar 3 Ülkeye Ihraç Edilecek

Özel Ögrencilerin Yaptigi Oyuncaklar 3 Ülkeye Ihraç Edilecek

Kayseri’de ilk ve ortaokulda ögrenimi sürdüren özel ögrencilerin yaptigi oyuncaklar, 3 ülkeye ihraç edilecek.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bulunan Sancaktepe Sehit Fahrettin Livçalkan Ilk ve Ortaokulunda özel egitim sinifinda egitim gören 12 ögrenci, oyuncak yapimina basladi.

Zaman içerisinde aldiklari egitimler ile kendilerini gelistiren ögrenciler, birbirinden güzel oyuncaklar yapmaya basladi.

Tahtalardan kus evi, ses agaci ve at gibi oyuncaklar yapan ögrencilerin el emegi ürünleri, bir firma tarafindan begenildi. Firma tarafindan alinan oyuncaklar, Hirvatistan, Romanya ve Almanya’ya ihraç edilecek.

Sancaktepe Sehit Fahrettin Livçalkan Ilk ve Ortaokulu Müdürü Ali Aldal, "1-7 Haziran Hayat Boyu Ögrenme Haftasi’dir. Bakanligimiz bu yil ikincisini kutluyor. Biz de bu haftada bir workshop yapalim diye yola çiktik. Burada yaklasik 6 aylik bir emegimiz var. Okulumuzda da 12 tane özel egitim sinifi ögrencimiz var. Bu ögrencilerimizle 6 aydir ahsap oyuncak üretimini baslattik. Kayseri’de bir firmadan yardim alarak bu ise basladik. Parçalari yaptik, birlestirdik ve boyadik. Bu ürünlerinde yurtdisina satislarimizi gerçeklestiriyoruz. Su anda Hirvatistan, Romanya ve Almanya’ya bu ürünlerimiz gidecek. Daha sonra da diger ülkelere ihraç edecegiz. Bu çocuklarimiza da maddi olarak katki olacak. Manevi olarak da velilerin ve çocuklarin kendisini iyi hissetmesini saglayacak. Bu çocuklarimiz bizde 8 yil kaliyorlar. Bu süre içerisinde üretebildigimiz kadar fazla oyuncak üretip çesitlendirecegiz. Çocuklarinda kendilerine hem bir maddi gelir saglamasini hem de kendilerini iyi hissetmesini saglayacak çesitli aktiviteler yapmayi planliyoruz" ifadelerini kullandi.

Okul ögrencisi Berat Kara da, oyuncaklari yaparken çok eglendiklerini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile