Palu Ailesi Ve Damatlarinin Yargilandigi Dava Ileri Bir Tarihe Ertelendi

Palu Ailesi Ve Damatlarinin Yargilandigi Dava Ileri Bir Tarihe Ertelendi

Kocaeli’nde 14 yil önce kaybolan ve öldürüldügü iddia edilen Meryem Tahnal’in kizi Melike Tahnal’in Sakarya’da öldürülmesine iliskin Palu ailesinin yargilanmasina devam edildi. Mahkeme heyeti, eksik hususlarin giderilmesi için durusmayi ileri bir tarihe erteledi.

Sakarya 6. Agir Ceza Mahkemesi’ndeki Melike Tahnal’in öldürülmesine iliskin durusmaya, enistesi tutuklu sanik Tuncer Ustael ile baska suçtan tutuklu dayisi Isa Palu, SEGBIS araciligiyla katildi.

Taraf avukatlari da durusmada hazir bulundu. 6. Agir ceza mahkemesinde görülen davada cumhuriyet savcisi görüsünü açiklayarak Tuncer Ustael’in tutukluluk halinin devamini ve eksik belgelerin tamamlanmasini talep etti. Mahkeme heyeti ise Tuncer Ustael’in tutukluluk halinin devamina ve eksik hususlarin giderilmesine karar vererek durusmayi 12 Ocak’a erteledi.

Ne olmustu

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 2008 yilinda Meryem Tahnal ve küçük kizi Melike Tahnal’in kaybolmasina iliskin sorusturma baslatilmisti. Sorusturma neticesinde kayip Meryem Tahnal’in babasi Harun Palu, annesi Havva Palu, agabeyi Isa Palu, kardesleri Fatih Palu ve Ayse Palu polis tarafindan gözaltina alinirken, Palu ailesinin enistesi Tuncer Ustael ve esi Emine Ustael ise yasanan olayla ilgili Istanbul’da katildiklari bir televizyon programinda canli yayindayken, gözaltina alinmisti. Kocaeli 7. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Palu ailesine çesitli suçlardan hapis cezasi verilmisti. Bu karar, aile bireylerinin ayni avukat tarafindan savunulduklari ve bu sebeple ’Usul hatasi’ gerçeklestigi gerekçesiyle Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi tarafindan bozuldu. 24 Kasim’da Kocaeli 7. Agir Ceza Mahkemesi’nde kayip Meryem Tahnal’in öldürülmesiyle ilgili görülen dava sonrasinda annesinden 1 yil sonra kaybolan ve Sakarya’nin Ferizli ilçesinde öldürüldügü iddia edilen Meryem Tahnal’in kizi Melike Tahnal’in öldürülmesiyle ilgili davanin devami ise Sakarya 6. Agir Ceza Mahkemesinde görülüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile