Palu Ailesinin Sakarya Dosyasinda 3 Kisiye Tahliye Karari

Palu Ailesinin Sakarya Dosyasinda 3 Kisiye Tahliye Karari

Kocaeli’de 13 yil önce kaybolan ve öldürüldügü iddia edilen Meryem Tahnal’in kizi Melike Tahnal’in Sakarya’da öldürülmesine iliskin, Palu ailesi ve ailenin damadi Tuncer Ustael’in yargilandigi davada heyet, Emine Ustael ile Ayse ve Isa Palu’nun tutuklu kaldiklari süre ve üzerine atili suçlarin göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verdi.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 2008 yilinda Meryem Tahnal ve küçük kizi Melike Tahnal’in kaybolmasi ile ilgili Kocaeli 7. Agir Ceza Mahkemesi’nde yargilanan Palu ailesi ve ailenin enistesi Tuncer Ustael’e çesitli suçlardan hapis cezasi verilmisti. Aile bireylerinin ayni avukat tarafindan savunulduklari ve bu nedenle ‘Usül hatasi’ gerçeklestigi gerekçesiyle Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi tarafindan bozuldu. 24 Kasim’da Kocaeli 7. Agir Ceza Mahkemesi’nde kayip Meryem Tahnal’in öldürülmesiyle ilgili görülen dava sonrasinda annesinden 1 yil sonra kaybolan ve Sakarya’nin Ferizli ilçesinde öldürüldügü iddia edilen Meryem Tahnal’in kizi Melike Tahnal’in öldürülmesiyle ilgili davanin devami ise bugün Sakarya 6. Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

Davaya, Melike Tahnal’in enistesi Tuncer Ustael, teyzeleri Ayse Palu ve Emine Ustael ile dayisi Isa Palu tutuklu bulunduklari cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katilirken, Melike Tahnal’in tutuksuz saniklardan anneannesi Hava ve diger dayisi Fatih Palu ile taraf avukatlari durusmada hazir bulundu. Celse arasinda saniklar Tuncer ve Emine Ustael, Hava, Ayse, Isa ve Fatih Palu hakkinda ‘çocugu kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle açilan davanin devam eden yargilama dosyasiyla birlestigi zapta geçirildi. Ayrica, sanik Tuncer Ustael hakkinda ‘çocugun cinsel istismar’ suçundan en az 15 yil hapis cezasi istemiyle açilan davanin da yargilama dosyasiyla birlestigi ve Ustael ile Emine Ustael, Ayse ve Isa Palu’nun celse arasinda tutuklandigi, durusma zaptina geçirildi. Söz hakki verilen tutuklu saniklardan Ayse Palu ve Tuncer Ustael kendileri adina düzenlenen iddianameyi almadiklarini belirterek savunmalarini yapmak için ek süre talep etti.

"Tahnal ailesi Melike’yi bizden aldiktan sonra ne yaptilar bilmiyorum"

Söz hakki verilen tutuklu sanik Emine Ustael, “Ben üzerime atili suçlamalari kabul etmiyorum. Biz hiç kimseyi öldürmedik. Tahnal ailesi Melike’yi bizden aldiktan sonra ne yaptilar bilmiyorum. Tahnal ailesi kendi pislikleri ortaya çikmasin diye bizim üstümüze suç attilar” dedi.



"Melike ve Meryem gözümün önünde öldü"

Söz hakki verilen tutuksuz sanik Hava Palu ise, “Melike ve Meryem gözümün önünde öldü. Bana Tuncer, onlarin cin oldugunu ve evliyalarin onlari aldigini geri getireceklerini söyledi.

Kusça köyünde bizi aç ve susuz birakti oturdugumuz ev harabeydi. Kis boyunca çok zorluk çektim. Suçsuzum beraatimi talep ediyorum” diye konustu.



"Melike’nin nasil öldügünü, kimin gömdügünü bilmiyorum"

Söz hakki verilen tutuksuz sanik Fatih Palu da, “Körfez’deki evde 3-4 ay kaldik. Tuncer, evde cinlerin oldugunu ve onlarin çikmasi gerektigini söylüyordu. Önce sirkeyle sildi sonra duvarlari kirdi ama olmadigini söyledi ve oradan çikmamiz gerektigini söyledi.

Tuncer bize ispirto içirdi. Ben kendimden geçtim ertesi gün kalktigimda evde sadece annem vardi. Melike’nin nasil öldügünü, kimin gömdügünü bilmiyorum” seklinde konustu.



"Bize ispirto içirdi"

Söz hakki verilen tutuklu sanik Isa Palu ise, “Üzerime atili suçlari kabul etmiyorum. Tuncer enistem, diger saniklar ise kardeslerim ve annemdir. Tuncer’in etkisi altindaydik bizi Kusça’ya götürdü. 1 yil kadar orada kaldik. Içimizde cinlerin oldugunu söyleyerek bize ispirto içirdi. Ben ispirtoyu içince kendimden geçtim. Sabah kalktigimda Tuncer, ’Melike öldü kimse bir sey demesin’ dedi.

Daha sonrasinda evin yaklasik 5 kilometre ötesine gömdük. Daha sonrasinda Tuncer, ’Size bir dilekçe yazacagim ve Melike’yi amcasinin aldigini yazacagim’ dedi.

Annem Melike’yi yikadi ve bir kefene sardi. Biz de Tuncer, Ayse, Emine ve ben gömdük. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum” ifadelerini kullandi.

Tutuklu saniklardan 3’ü tahliye edildi

Görüsünü açiklayan cumhuriyet savcisi, Tuncer Ustael’in tutukluluk halinin devamina, Emine Ustael ile Ayse ve Isa Palu’nun tahliyesini talep etti. Görüs sonrasi söz alan Emine Ustael, Ayse, Isa, Hava ve Fatih Palu’nun avukatlari da müvekkillerinin savunmasi ile cumhuriyet savcisinin mütalaasina katildiklarini ve saniklarin tahliyesini talep etti. Kararini açiklayan mahkeme heyeti, Ayse ve Tuncer Ustael’e savunmalarini yapabilmeleri için ek süre verilmesine, Tuncer Ustael’in tutukluluk halinin devamina, Emine Ustael ile Ayse ve Isa Palu’nun tutuklu kaldiklari süre ve üzerine atili suçlarin göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verdi. Ayrica heyet, Tuncer Ustael’in mahkemeye gönderdigi savunma dilekçesinin Sakarya Cumhuriyet Bassavciligina gönderilerek islem yapilmasinin istenmesine hükmederek, durusmayi 13 Ocak tarihine erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile