Pandemide Hayatini Kaybeden Saglik Çalisanlarinin Çocuklarina Anlamli Destek

Pandemide Hayatini Kaybeden Saglik Çalisanlarinin Çocuklarina Anlamli Destek

Istinye Üniversite Hastanesi Liv Hospital Bahçesehir çalisanlari, pandemide sehit olan saglik çalisanlarinin çocuklari için “Emanetiniz Emanetimizdir” temali konser düzenledi. Konserde elde edilen tüm gelir ise KAHEV vakfi üzerinden çocuklarin egitimine kullanilacak.



Istinye Üniversitesi (ISÜ) Liv Hospital Bahçesehir, Kadin Hekimler Egitime Destek Vakfi’nin (KAHEV) pandemide yasamini kaybeden saglik çalisanlarinin çocuklarina düzenledigi egitim bursuna destek olmak amaciyla ‘Emanetiniz emanetimizdir’ sloganiyla bir konser verdi. Uzman hekimlerden, teknisyenlerden ve hastanenin saglik çalisanlarindan olusan koro, meslektaslarinin çocuklari için sahne aldi. Gerçeklestirilen konseri koro sefi Atakan Konakçi yönetti.

Yaklasik 4 aylik bir süre içerisinde hazirliklarini tamamlayan ekip, repertuarinda Tür Sanat, Türk Pop ve Türk Halk Müzigi’nin sevilen eserlerine yer verdi. ‘Sari Gelin, ‘Bahçede Yesil Çinar’ ve ‘Elveda Gençligim’ gibi eserleri yorumlayan koro ve solistler dinleyicilerden büyük alkis aldi.

Konserin tüm geliri KAHEV üzerinden fonlanacak ve çocuklarin egitimlerine destek saglamak için kullanilacak.

"Bu etkinlik kimsesizin kimsesi olma yolunda bir etkinlik"

Istinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan Ibis ise konser öncesi yaptigi konusmada, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyeti ‘kimsesizin kimsesi’ olarak tanimliyor. Bu aslinda çok derin, anlamli bir söz. Baska bir sözü ise diyor ki; ‘sanat güzelligin ifadesidir.’ Elbette ki hepimiz biliyoruz ki sanat aslinda güzelligin, iyiligin ve insanligin ifadesi. Bugün burada her iki sözü birlestirdigimiz zaman bir, kimsesizin kimsesi olma yolunda bir etkinlik. Iki, onun için de en güçlü, en degerli araç sanat. Amatör bir ruhla çok üstün bir inanç ve kararlilikla pandemide sehit olan meslektaslarinin çocuklarina sahip çikma bilinciyle hareket eden ve bu konuda sanati en iyi sekilde kullanan Istinye Üniversitesi’nin çok degerli hekiminden saglik personeline kadar tüm paydaslari bugün bize güzel bir sunuda bulunacaklar” seklinde konustu.



“Güzel bir konser olacagini tahmin ediyordum ama bu kadar iyisini beklemiyordum”

Bu koroda olmaktan dolayi gurur duydugunu belirten Klinik Diyetisyen Serkan Aksoy, “Saglik çalisanlarinin çocuklarinin egitim katkilarina bir nebze olsun karsilayabiliyorsak ne mutlu bizlere. Elimizden geldigince güzel bir vakit geçirdik. Simdi de sahnede biz bile kendi halimize sasiriyoruz. Bizi çalistiran çok iyi bir sefimiz vardi. Bunun için 4 aydir ugrastik. Her ne kadar kongrelerde veya seminerlerde bir seyler anlatmis olsak da, sarki söylemek aslinda bir nevi motivasyon kaynagi. Ruhumuzu beslememiz gerekiyor. Sarki söylemek gerçekten zor. Bunun için bir egitim almistik. Bu da aslinda çok kisa bir egitimdi. Çok güzel vakit geçirdim. Anilarim arasinda kalacak bir sey. Belki de devam bile edebiliriz, çok güzel oldu benim için. Güzel bir konser olacagini tahmin ediyordum ama bu kadar iyisini tahmin etmiyordum. Açikçasi beni bile sasirtti. Hayatini kaybetmis saglik çalisanlarini rahmetle aniyorum, çocuklarina da egitim hayatlarinda basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Pandemide sehit olan saglik çalisanlarinin çocuklari aslinda bizim de çocuklarimiz”

Istinye Üniversitesi Liv Hospital Hastanesi Genel Müdürü Dr. Fatih Akpinar, “Bu konseri düzenleyen ekip hastanedeki saglik çalisanlarindan olusan bir koro. Tamamiyla esas isi saglik olan insanlar bir araya geldi, aramizda hiç müzisyen yok. Biliyorsunuz, çok büyük bir pandemi yasadik. Onlardan olusan koroyla bu pandemide sehit olan saglik çalisanlarinin çocuklari için bir burs düzenleniyor. Biz de buna etkinlikle katki vermek istedik. Bu konserin bütün geliri Kadin Hekimler Egitime Destek Vakfi’nin düzenledigi ‘Emanetiniz emanetimizdir’ ön sözüyle saglik sehitlerinin çocuklarina egitim bursu olarak gidecek. Bütün arkadaslarimiz aylardir çok yogun bir çalisma içerisinde. Onlarin iki sorumlulugu var, hem burada önemli bir gösteri icra edecekler hem de böyle önemli bir sosyal sorumluluk projesinin içindeler. Pandemide sehit olan saglik çalisanlarinin çocuklari aslinda bizim de çocuklarimiz. Saglik çalisanlari bir aile ve zor günler geçirdik. Artik bu zor günlerin ardindan onlarin emanetlerine bakma sirasi bize geldi. Biz de bu emanete sahip çikmak için böyle bir etkinlik yaptik. Bu bir iyilik hareketi, umarim bu yaklasim bizim gibi düsünen bütün kurumlar da örnek olur” dedi.



“Çok duygu yüklü anlar yasadik”

Istinye Üniversitesi Liv Hospital Hastanesi Genel Müdür Yardimcisi Mehtap Igaç Kestek ise, “Bugün hepimiz bütün ekip arkadaslarimizla birlikte çok duygu yüklü anlar yasiyoruz. Çünkü bu konserin bir amaci var. Pandemide sehit olan saglik çalisanlarimizin evlatlarina aslinda ‘Emanetiniz emanetimizdir’ sloganiyla destek vermek istiyoruz. Bu destegi bu konserdeki biletlerin gelirleriyle onlara egitim bursu seklinde ulastirmak istedik. Böyle anlamli bir amaç olunca, gerçekten hepimiz çok duygu yüklü oluyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile