Parti Yöneticisini Öldüren MHP Ilçe Baskanina Agirlastirilmis Müebbet Hapis Talebi

Ankara’da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski il yöneticilerinden Ferhat Özcan’i kiz meselesi nedeniyle öldüren MHP Pursaklar Ilçe Baskani Mehmet Ersin Ekinci hakkinda ’tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis talep edildi.

Ankara’nin Pursaklar ilçesinde 29 Nisan 2023 tarihinde MHP eski il yöneticilerinden Ferhat Özcan, MHP Pursaklar Ilçe Baskani Mehmet Ersin Ekinci tarafindan is yerinde tabancayla vurularak öldürüldü. Silah sesini duyanlarin ihbari üzerine olay yerine çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Özcan, saglik ekiplerinin müdahalesine ragmen olay yerinde hayatini kaybederken, cinayeti isleyen Ekinci ise polise teslim oldu. Süpheli, emniyetteki islemlerinin ardindan çikarildigi sulh ceza hakimligince tutuklandi.

“Kiz arkadasim Ferhat Özcan ile görüsmemi istemedigini söyledi”

Ankara Cumhuriyet Bassavciliginca baslatilan sorusturma tamamlandi. Iddianamede yer alan ifadesinde Ekinci, maktul Özcan ile çocukluktan beri arkadas olduklarini belirtti.

Kendisinin eski kiz arkadasi F.S. ile Özcan’i tanistirdigini belirten Ekinci, "2017’de tanistigim ve sonradan sevgili olup ayrildigim F.S., bana o dönem Ferhat ile görüsmemi istemedigini söyledi.

Bunun nedenini sordugumda Ferhat’in hal ve hareketlerini begenmedigini söyledi.

2023 yili basinda F.S. ile iliskimize ara verdik ama görüsüyorduk. F.S. sosyal medya hesabindan sigorta reklami yaptigi için Ferhat da ona ulasmis, F.S’ye sigorta islerini yaptirmaya baslamis. Ben de bunu F.S. ile ayni ortamda oldugumda telefonuna gelen bir mesajdan ögrendim. F.S. bana, Ferhat’in Sincan’da ofis açtigini ve kendisinin de yaninda ise basladigini söyledi.

F.S’nin sosyal medya hesabinda bir paylasim gördüm. Aracin ön kisminda bir çiçek vardi ve yolcu koltugundan yolu çekiyordu. Öndeki araç Ferhat’in arabasina benziyordu. F.S’yi aradim, bana bir seyler söyledi.

Bir süre sonra Ferhat beni aradi nerede oldugumu sordu, ben de söyledim. Ferhat ile birlikte 3 kisinin oldugu bir araç önüme kirdi, ben de kaza yapmamak için durdum. Ferhat bana vurmaya basladi, yanindakiler yanimda bulunan silahi alarak beni aracima bindirdi. Bir benzinlikte durdum ve Ferhat ile F.S’nin aracini gördüm. Ferhat beni tekrar arayip küfür etmeye basladi.

Beni takip ettiklerini düsündügüm için ben de onlari takip ettim. Bulunduklari yerde ben de durunca silahimi alan kisiler bu sefer beni yine aracima bindirip gitmem gerektigini söyledi.

Ferhat beni tekrar aradi ve ’Silahin bende, erkeksen gel al’ dedi.

Ben de Ferhat’in evinin önüne silahimi almaya gittim. Çünkü silah babamindi, bir olay olursa olan babama olur diye silahi almak istedim. Ferhat’in ziline bastim ancak kimse açmadi. Balkona çiktiginda elinde bir tüfegin oldugunu gördüm. Bana ’Seni asfalta serecegim’ dedi.

Oradan ayrilip ofisime gittim, uyudum. Ofiste olan bir silahim vardi, onu alip Ferhat’in evine gittim. Kapida sadece babamin silahini istedim. Küfürler edince ben de karsilik verdim. Içeri dogru hamle yapinca belimdeki silahi çikararak ates ettim ve evden kaçtim. 1-2 saat sonra kendime gelince polise teslim oldum" dedi.

Iddianamede, maktul Ferhat Özcan’in vücudunda 5’i öldürücü nitelikte 7 atesli silah mermi çekirdegi yarasi tespit edildigi belirtildi. Ayrica süpheli Ekinci’nin söz konusu eve giris ve çikis süresinin yaklasik 4 dakika oldugu kaydedildi. Mehmet Ersin Ekinci hakkinda ’tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet ve ’ruhsatsiz silah tasimak’ suçundan 3 yila kadar hapis cezasi talep edildi. Hazirlanan iddianame, Ankara 1’nci Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile