Pınarbaşı'na meslek yüksek okulu için ilk adım atıldı

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) bünyesinde Meslek Yüksek Okulu kurulmasına ilişkin protokol imzalandı.

Erciyes Üniversite

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) bünyesinde Meslek Yüksek Okulu kurulmasına ilişkin protokol imzalandı.

Erciyes Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen protokole, hayırsever Cahit Yalçın ile Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur imza attı. Prof. Keleştemur, "Pınarbaşı'na yapmayı düşündüğümüz Meslek Yüksek Okulu'nun protokolünü imzaladık. Hayırseverimiz Cahit Yalçın, buradaki okulumuzun yapımını üstlendi. Kendisine çok teşekkür ederim. Hayırlı olsun. Bu sürecin başından beri bizlere destek olan milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Konuyu çok yakından takip ediyorlar. Ortaya çıkan bürokratik engellerin aşılmasında bize yardımcı oldular." dedi.

Protokol törenine AK Parti Kayseri Milletvekilleri Sadık Yakut ve Ahmet Öksüzkaya da katıldı. Törende konuşan TBMM Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Yakut, şöyle dedi:

"Pınarbaşı ilçemizde yapılacak olan Meslek Yüksek Okulu'nda atçılık, su ürünleri, et ve süt ürünleriyle ilgili bölümler olacak. Ayrıca, sayın Rektörümüz, buradaki kız ve erkek öğrenciler için 100 kişilik yurt ve 12 adet lojman talep etti. İnşallah en kısa süre içinde bunları yerine getireceğiz. Tabiî ki bölgenin kalkınması, özellikle de kırsal kesimin kalkınması, eğitime yapılan yatırımlarla olur. Bu anlamda Bünyan'da Yüksek Okulun yapımıyla ilgili süreç tamamlanmak üzere. Orası bittiğinde açılacak. Sonra Pınarbaşı ve sırasıyla Tomarza, Yeşilhisar, Yahyalı ve İncesu da sırada. Daha önceki rektörlerimizle bu konuları çözememiştik, sayın hocamız bu konuda bize çok büyük yakınlık gösterdi."

Sadık Yakut, Kayseri halkıyla birlik ve beraberlik içerisinde olduğu, eğitime büyük önem verdiği ve taşranın da kalkınması anlamında katkılarından dolayı teşekkür etti. Yakut, hayırsever Cahit Yalçın'a da teşekkür ederek, ilçelere ve kırsal bölgelere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile