Prof. Dr. Şişman, Esogü Rektörlüğü İçin Adaylığını Açıkladı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şişman, 11 Ağustos 2011’de yapılacak olan üniversitenin rektörlük seçimleri için adaylığını açıkladı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şişman, 11 Ağustos 2011’de yapılacak olan üniversitenin rektörlük seçimleri için adaylığını açıkladı.

Şişman, Öğretmenevi’nde düzenlediği basın toplantısında, rektör adaylığı ve üniversitede yapacağı yeniliklerden bahsetti. Dünyada üniversitelerin çeşitli sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, rekabetçi bir dünyada üniversitelerin geleceğe dönük vizyonlarını gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Şişman, geleceğe dönük vizyonunu şöyle açıkladı: "Eskişehir‘de iki devlet üniversitesi var. Fakat üniversite öğrencileri ile şehir kültürü arasında bir kopukluk mevcut. Bu bağlamda geleceğe dönük, üniversite bünyesinde öğrencilerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri imkanları sağlayacağız." dedi.

ESOGÜ‘nün derecelendirmelere göre Türkiye‘de 30. sırada yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Şişman, üniversite kontenjanları artarken, eğitim kalitesinin düştüğüne değinerek, uluslararası düzeyde eğitim ve bilim alanında bir unvana sahip olmak için teknik alt yapıyı oluşturmaları gerektiğini dile getirdi. Sektörlerin beklediği bir öğrenci kalitesinin olmadığını söyleyen Şişman, bu beklentiye cevap verecek nitelikli öğrenciler yetiştirmek için gereken şartların oluşması yönünde adımlar atacağını ifade ederek, Osmangazi Üniversitesi’nin fiziksel şartlarının düzeltilmesi gerektiğini kaydetti.

İki üniversitesi olan Eskişehir’de öğrencilerin barınma sorunlarına da değindi Şişman, yurtların yetersiz olmasından dolayı apart dairelerin öğrencilere kiralandığını ve denetimsiz bir şekilde işletilen bu apartların her türlü gayri ahlaki yapıya açık olduğunun altını çizerek, "Eğitim almak için şehrimize gelen gençlerimizi en iyi şekilde korumalı ve sosyal yaralar açmamalıyız. Üniversitelerde üretilen bilgi, toplum yaşamında da kullanılmalı. Bu bağlamda toplumsal problemlere çözüm üreten bir bilgi düzeyi olmalı ve bu anlamda ortak projeler üretilmeli. Bu nedenle de üniversite ve toplum arasındaki işbirliğinin daha çok geliştirilmeli." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile