Putin'den Bati'ya Mesaj Açiklamasi 'Çikarilan Sorunlara Ragmen Petrol Ve Gaz Gelirlerimiz Artiyor'

Putin'den Bati'ya Mesaj Açiklamasi 'Çikarilan Sorunlara Ragmen Petrol Ve Gaz Gelirlerimiz Artiyor'

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Batili ülkelerin uyguladigi yaptirimlari isaret ederek, “Kötü niyetlilerin ve kiskançlarin çikarmaya çalistigi sorunlara ragmen, bütçemiz gereken hizda doluyor, petrol ve dogal gaz gelirlerimiz artiyor” dedi.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Federal Vergi Servisi (FNS) Baskani Danil Yegorov’u Kremlin Sarayi’nda kabul etti. 2022’nin ilk yarisina iliskin faaliyetlerin sonuçlarina dair rapor alan Putin, görüsmede Batili ülkesine uyguladigi yaptirimlari hedef aldi. Putin, "Kötü niyetlilerin ve kiskançlarin bizim için çikarmaya çalistigi sorunlara ragmen bütçemiz gereken hizda doluyor, petrol ve dogal gaz gelirlerimiz artiyor. Özellikle memnun edici bir sekilde petrol ve gaz disi gelirler de artista. Sanirim son dönemde yüzde 24’lük artis kaydedildi" dedi.

Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilari gerekçesiyle Batili ülkelerin kendilerine yönelik tüm ekonomik engellemelere ragmen ülkede durumu istikrara kavusturduklarinin altini çizen Putin, "Bütün bunlar bu zamanlarda durumun istikrara kavustugunun göstergesidir. Ancak bir takim orta vadeli riskler bulunmasina ragmen tüm bunlarin farkindayiz" ifadelerini kullandi.

Rus ordusunda personel sayisinin arttirilmasina yönelik kararname imzaladi

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ayrica Rusya Silahli Kuvvetleri’nin askeri personel sayisinin 137 bin arttirilmasini içeren bir kararname imzaladi. Kararnameye göre 1 Ocak 2023’ten itibaren Rus ordusunun askeri gücü 1 milyon 150 bin 628’e çikarilacak.

Putin’in 2017 yilinda imzaladigi kararnameye göre Rus ordusunun askeri gücü 1 milyon 13 bin 628 olarak belirlenmisti. Su anda Rusya Silahli Kuvvetleri’nin sivil personeli de dahil toplamda 1 milyon 902 bin 758 personeli bulunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile