Putin'in Finlandiya Sinirina Yakin Noktada Gizli Lüks Kir Evi Oldugu Ortaya Çikti

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Finlandiya sinirina 30 kilometre uzaklikta lüks bir kir evinin oldugu iddia edildi. Karayolu ulasimi bulunmayan lüks kir evine yalnizca göl üzerinden yatla ve havadan ulasim saglanabiliyor.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in 15 Mart’ta düzenlenecek baskanlik seçimleri öncesinde mal varligi açiklandi. Rusya lideri Putin’in resmi olarak 78 metrekarelik 1 daire, 18 metrekarelik garaj, 3 adet otomobil, 10 farkli banka hesabinda 54,4 milyon Ruble (606 bin dolar), St. Petersburg bankasinda 230 adet hissesi bulundugu belirtildi.

Doga içinde gizli lüks evi oldugu iddiasi

Putin’e ait lüks evler ve saraylar, Rus muhalifler tarafindan sik sik mercek altina aliniyor. Putin’in bu kez Finlandiya sinirina sadece 30 kilometre mesafede göl kenarinda lüks bir kir evi oldugu iddia edildi. Rusya’nin muhalif isimlerinden Mikhail Hodorkovski’ye ait "The Dossier Center" adli arastirma merkezi önceki gün Putin’e ait oldugu öne sürülen kir evinin görüntülerini sosyal medya hesaplarindan paylasti. Arastirma merkezinden Ilya Rozhdestvensky’in aktardigi bilgilere göre lüks kir evi Karelya bölgesindeki Ladoga Gölü’nün Marjalahti Körfezi kiyisinda bulunuyor. Lüks kir evinin etrafinda 2 helikopter pisti, hava savunma sistemi, iskele, hayvan çiftligi ve 4 metrelik bir selale yer aliyor. Karayolu ulasimi bulunmayan lüks kir evine yalnizca göl üzerinden yatla ve havadan ulasim saglanabiliyor. Etrafi dikenli tellerle çevrili oldugu belirtilen ev, gece gündüz sensörlerle gözetleniyor. Putin’in ziyaretleri sirasinda güvenligi ise Federal Güvenlik Servisi sagliyor, evin etrafinda ve komsu adalarda genis günvelik önlemleri aliniyor.

2016 yilinda bölgedeki yerel gazeteciler gizli kir evini ögrense de bugüne kadar kimsenin bölgeye yaklasamadigi ögrenildi. Bölge sakinine göre Putin yakinlardaki Valaam Manastiri’ni ziyaret ettikten sonra yilda en az 1 kez lüks kir evine gidiyor.

Ayrica Rus milyarder Roman Abramoviç’in Putin’in komsusu oldugu, kendi yatini Putin’in lüks kir evi için tahsis ettigi öne sürüldü.

"Milli parklara ait olan arazi ve selale, yasa disi sekilde kir evine dahil edildi"

Lüks ev için harcanan paranin Kremlin dostu oligarklarla baglantili sirketler tarafindan finanse edildigi iddia edildi. Iddiaya göre kir evinin insa edildigi arazi "Putin’in bankacisi" olarak nitelendirilen Rus is adami Yuri Kovalchuk’a ait. Ancak Putin için kir evi insa edilmeye baslaninca is adamina ait arsa genisletildi ve milli parklara ait olan araziler de katilarak toplam alan 400 hektarin üzerine çikarildi. Ayni zamanda bölgedeki selale de yasa disi bir sekilde kir evi arazisine dahil edildi.

Söz konusu iddialarla ilgili Kremlin’den henüz bir açiklama gelmedi.

Öte yandan tutuklu Rus muhalif lider Alexei Navalny, 2021’de Putin’e ait oldugu iddiasiyla "Putin’in Sarayi" baslik bir video paylasmisti. Putin ise Karadeniz kiyisinda oldugu belirtilen sarayin kendisine ait oldugu iddiasini reddetmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile