Ramazan Ayinda Pastirma Ve Sucuk Içine Ilgi Artti

Ramazan Ayinda Pastirma Ve Sucuk Içine Ilgi Artti

Kayseri’de Ramazan ayi ile beraber kente özgü ürünlerden pastirma ve sucuk içine olan ilgi artti. Esnaf Yasin Güzel, “Kayseri’de sucuk içi Ramazan ayinda bir adettir” dedi.

Pastirma ve sucugu ile ünlü Kayseri’de, Ramazan ayi dolayisiyla pastirmacilarda hareketlilik yasaniyor. Iftar ve sahur sofralarinin vazgeçilmezlerinden olan pastirma, sucuk ve sucuk içine olan ilgi Ramazan ayi ile birlikte artti.

Ramazan ayinda islerinin açildigini ve gayet iyi oldugunu söyleyen esnaf Yasin Güzel, “Halkimiz Ramazan ayinda pastirma ve türlerini biraz daha fazla tüketmeye basliyorlar. Bizim de buna bagli olarak islerimiz artiyor. Sucuk, bal satislarimiz ayni sekilde artiyor. Ramazan ayinda insanlarimiz aç olduklarindan dolayi her seyi canlari istiyor. O yüzden de islerimiz iyilesiyor çok sükür. Kayseri’de sucuk içi Ramazan ayinda bir adettir. Genelde tüm Türkiye’de olur ama Kayseri’de bir baska olur. Ramazanin ilk gününde kiymamizi, harcimizi aliriz ve burada yapariz. Müsterilerimiz de 1 ay boyunca bunlari tüketmeye baslarlar. Fiyatlarda çok afaki bir artis olmadi” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile