Robert Koch Enstitüsü, Almanya'da Asilanma Artmazsa Sonbaharda 4. Dalganin Zirve Yapabilecegini Açikladi

Almanya’da Robert Koch Enstitüsü (RKI) Baskani Lothar Wieler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede en güçlü silahin asi olduguna dikkati çekerek, "Mevcut asilanmayi büyük ölçüde artirmazsak, dördüncü dalga sonbaharda zirve yapabilir." uyarisinda bulundu.

Wieler, baskent Berlin'de düzenledigi basin toplantisinda, Kovid-19 salgininin tüm hiziyla devam ettigini belirterek, hastanede tedavi görmesi gereken hasta sayisinin arttigini bildirdi.

Kovid-19 ile mücadelede en güçlü silahin "asi" olduguna dikkati çeken Wieler, "Mevcut asilanmayi büyük ölçüde artirmazsak, dördüncü dalga sonbaharda zirve yapabilir." dedi.

Wieler, asi olmayanlarin Kovid-19'dan hastanelik olma ihtimalinin asi olanlara göre 10 kat daha fazla oldugunu vurgulayarak, daha çok insanin asilanmasinin salginin sona ermesine yardimci olacagina isaret etti.

Kovid-19 asilarinin, yilin ocak-temmuz döneminde yaklasik 77 bin kisinin hastane ve 20 bin kisinin yogun bakim ünitelerine yatisini önledigini belirten Wieler, ayni dönemde asilarin 700 binden fazla yeni Kovid-19 vakasini ve 38 bin ölümü de önledigini belirtti.

Wieler, bunu "Kovid-19 asisinin basarisi" olarak nitelendirerek, "Asi olabilecek ancak henüz asilanmamis herkes, lütfen asi olun." çagrisi yapti.

- Almanya'da nüfusun yüzde 70'ini asilama hedefine ulasmak için asi haftasi ilan edildi

Öte yandan, Almanya’da hükümet, daha önce de sik sik normallesmeye dönüsün tek yolunun asilama oldugunu açiklamisti. Ancak ilkbaharda hizlanan asilamalar son dönemde yavaslamaya basladi.

Almanya’da devam eden asi kampanyasinda ülke nüfusunun yaklasik yüzde 65,9’u en az bir doz, yüzde 61,7'si de 2 doz asi oldu.

Alman hükümeti, Eylül sonuna kadar nüfusun yüzde 70'ini asilamayi hedefliyor.

Alman hükümeti asi hedefine ulasmak için gelecek hafta ülke çapinda asi haftasi ilan etti. Gelecek hafta boyunca alisveris merkezlerinde, büyük is yerlerinde, tren istasyonlarinda özel ekiplerle asilama çalismalari yapilacak.

- Almanya'da salginla mücadelede kriter hastaneye yatirilan kisi olarak degisiyor

Alman Federal Meclisinden sali günü geçen yasa degisikligiyle, Almanya artik salginla mücadele önlemleri açisindan en belirleyici kriter olarak vaka sayilarini degil hastaneye yatirilan kisi sayisini dikkate alacak.

Yasa degisikligiyle, son 7 günde 100 bin kiside görülen vaka sayisi, yogun bakim kapasitesi ve asilanmis kisi orani gibi kriterler, salgin önlemlerinde belirleyici olacak.

RKI’nin verilere göre, Almanya'da son 24 saatte 13 bin 565 kisiye Kovid-19 tanisi konuldu.

Ülkede son 24 saatte 35 kisinin yasamini yitirmesiyle virüse bagli toplam can kaybi sayisi 92 bin 448'e yükseldi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile