Ruhsal Hastalıklara 'Klasik Müzikle” Tedavi

Ruhsal Hastalıklara 'Klasik Müzikle” Tedavi

Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde hastalar klasik müzikle tedavi ediliyor.


Tarihi Dilşikar Hamamı’nda İzmir Devlet Opera Balesi sanatçılarının verdiği müzik dinletisi ile hastalara müzikle tedavi uygulandı. Etkinliğe hastane yöneticileri, çalışanları ve hastalar katıldı.

Amaçlarının bu etkinliği Manisa’da da yapılabilirliğini göstermek olduğunu belirten Başhekim Dr. Ahmet Ayer, “Manisa Toplum Ruh Sağlığı Merkezi etkinliği olarak Ocak ayında planladığımız bir dinleti ile programlarımıza devam ediyoruz. Bu etkinliklerde değişik birçok konuğumuz oluyor. İzmir Devlet Opera Balesi ve sanatçıları bu etkinlikte konuğumuz oldu. 20 dakika sürecek etkinlikte çalışanlarımız hastalarımız yer alıyor. Amacımız bu tip dinletilerde biz hastalarımıza bu müziğin tedavi edici güzel duygular hissettirici yönünü yaşatmak. Ve bu etkinliği tedavinin bir parçası olarak kullanmak istiyoruz. Bir yıllık bir süre içerisinde her ay bir dinleti sözü aldık. Devlet Opera Balesi’ne teşekkür ediyorum. Bu etkinlik tarihi bir mekanda gerçekleşti. Böyle bir tarihi mekanda mikrofon kullanmadan müzik dinlemenin hazzını yaşadık. Toplum ve ruh sağlığı etkinliklerinde şuana kadar Manisa’da yüz civarında hataya ulaştık. Amacımız hataların tedavilerinden sonra topluma yer almalarıdır. Bu çalışmalar sonucunda son 1 yıl içerisinde 18 tane hastamızın işi başvurusu yaparak işe başladı.

Hatalarımızın toplumda çok iyi bir şekilde yaşadığını görüyoruz” dedi.

Yeni çalışmaların da olacağını belirten Ayer, “Yunusemre ve Şehzadeler ilçesinde açtığımız yerlerle hizmet vermek istiyoruz. Birçok aileye ulaşmak istiyoruz. Hastanede doluluk oranını azalttığı için bu merkezlerin önemini vurgulamak isterim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile