Rusya’da 16 Kişiyi Öldüren Seri Katile Ömür Boyu Hapis

Rusya’da 16 Kişiyi Öldüren Seri Katile Ömür Boyu Hapis

Rusya’nın başkenti Moskova’da görülen davada 2002-2004 yılları arasında en az 16 kişiyi öldürdüğü tespit edilen 32 yaşındaki Vladimir Mirgorod’a (32) hakim ömür boyu hapis cezası verdi.

 

Mahkeme kararında Mirgorod’un 15 kadın ve biri de 13 yaşında bir kız çocuğu olmak üzere 16 kişiyi öldürdüğüne hükmetti . Savcıya göre suçlu kurbanlarının bazılarını öldürmeden önce dövmüş .


Ria Novosti’ye değerlendirmede bulunan Soruşturma Komisyonu yetkilisi , “Zanlı hırsızlık ve tecavüz suçları nedeni ile hapiste tutulmamış olsaydı , diğer cinayet davaları sonuçlanamayacaktı” dedi . Mirgorod hayatının kalan kısmını hapishanede ağırlaştırılmış şartlarda sürdürecek .


Geçen yıl da Rusya’nın Sverdlevsk bölgesinde 17 yaşlı kızı öldürmek ve soymak suçundan yakalanan 39 yaşındaki kadın seri katilin davası ise devam ediyor . Soruşturma Komisyonu’nun raporlarına göre tek başına yaşayan yaşlılara yardımda bulunarak evlerine giren seri katil , başlarına vurarak kurbanlarını öldürüyor ve evlerinde bulunan para ve kıymetli eşyaları çalıyordu .

Temmuz ayında tutuklanan Rus kadın , Krasnoufimsk , Serov ve Yekaterinburg kentlerinde son sekiz yılda 17 yaşlı kızı benzer yöntemlerle öldürmek ve soymakla suçlanıyor . İki çocuk sahibi olan katil zanlısı suçlu bulunması durumunda ömür boyu hapis yatacak . Zanlı yapılan soruşturmada suçunu da kabul etmiş durumda .


Rusya tarihinin en kanlı seri katili ise 2007’de bir kurbanın yazdığı nottan yola çıkılarak yakalanmıştı . 62 kişiyi öldürdüğü ve iki kişi daha öldürüp satranç tahtasındaki kareleri tamamlamak istediğini kabul eden Aleksander Piçuşkin , ömür boyu hapse mahkum edilmişti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile