Rusya, Ingiltere Basbakani Johson Da Dahil 13 Ingiliz Hükümet Üyesinin Ülkeye Girisini Yasakladi

Rusya Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Ingiltere Basbakani Boris Johnson da dahil olmak üzere toplam 13 Ingiliz hükümet üyesinin Rusya’ya girisinin yasaklandigi duyuruldu.

Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilarina karsilik Ingiltere’nin Ukrayna’ya verdigi destekler karsiliginda harekete geçen Rusya, Ingiltere hükümet kabinesi üyelerini kara listeye aldi. Rusya Disisleri Bakanligi’ndan yapilan açiklamada, "Bu adim, Londra’nin Rusya’yi uluslararasi alanda izole etmeyi, ülkemizi kontrol altina almak ve iç ekonomiyi bogmak için kosullar olusturmayi amaçlayan dizginsiz bilgi ve siyasi kampanyasina bir yanit olarak atildi. Ingiliz liderligi, Ukrayna çevresindeki durumu kasten kötülestiriyor. Kiev rejimini silahlarla donatiyor ve NATO adina benzer çabalari koordine ediyor. Londra’nin kiskirtmasi kabul edilemez” ifadeleri kullanildi.

Jonhson listenin basinda yer aldi

Rusya Disisleri Bakanligi tarafindan yayinlanan listede Ingiltere Basbakani Boris Johnson, Ingiltere Eski Basbakani ve halen milletvekilligi görevini sürdüren Theresa May, Ingiltere Basbakan Yardimcisi ve Adalet Bakani Dominic Rennie Raab, Ingiltere Disisleri Bakani Elizabeth Truss, Ingiltere Savunma Bakani Ben Wallace, Ingiltere Ulastirma Bakani Grant Shapps, Ingiltere Içisleri Bakani Priti Patel, Ingiltere Maliye Bakani Rishi Sunak, Ingiltere, Is, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakani Kwasi Kwarteng, Ingiltere Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakani Nadine Vanessa Dorries, Ingiltere Savunma Bakan Yardimcisi James Heappey, Iskoçya Basbakani Nicola Sturgeon ve Ingiltere ve Galler Bassavcisi Suella Braverman yer aldi.

Rusya açiklamasinin sonunda, Ukrayna’ya destek veren diger batili ülkelerin de gelecekte listeye dahil edilecegini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile