Saadet Partisi, İsrail'in Gazze'ye Saldırılarını Protesto Etti

Saadet Partisi, Bangladeş'te Cemaati İslamiye yetkilileri hakkında verilen cezalarla İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu ve bir grup partili, Bangladeş Büyükelçiliği önünde toplandı.

Hacıabdullahoğlu, dünyanın egemen güçlerinin 1945'te Yalta'da çizdikleri haritaları yenilediklerini iddia etti. Nepal ve Arakan'da devam eden olayların Bangladeş'te de tezgahlanmak istendiğini öne süren Hacıabdullahoğlu, Müslüman siyasetçilerin tutuklandığını ve Cemaati İslamiye yetkilileri hakkında da idam kararı verileceği yönünde büyük endişe duyduklarını söyledi.

İdam cezaları uygulandıktan sonra Bangladeş'in kalkınmayacağını ve ırkçı emperyalizmin bundan istifade edeceğini belirten Hüseyin Hacıabdullahoğlu, ''Yönetiminizi milletinizle paylaşın. Emin olunuz ki o gün şeref bulacak ve kalkınacaksınız. Korktuğumuz gerçekleşirse böyle bir vahim talihsizlik tarihe en büyük cinayet olarak geçecektir'' dedi.

İdam yargılamalarının derhal durdurulmasını ve her şeyin hukuk içerisinde demokrasi kurallarına göre yürütülmesinin zaruri olduğunu vurgulayan Hacıabdullahoğlu, ''Kardeş ülke ve D-8 kurucularından Bangladeş'in huzur ve barış içerisinde olmasını canı gönülden arzu ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

Hacıabdullahoğlu ve partililer daha sonra İsrail Büyükelçisinin konutu önüne gelerek Gazze'ye yönelik saldırıları protesto etti.

Abluka altındaki Gazze'nin, İsrail saldırılarına karşı zafer kazandığını savunan Hacıabdullahoğlu, ''İsrail'in sınırlarını soramayan bir Batı'nın samimi ve sürekli barış isteme şansı olamaz. Bu ateşkes soluk aldırmaktır. Buna asla güven olamaz'' dedi.

Müslüman sorunlarının çözümünün Batı'nın eliyle olamayacağını vurgulayan Hüseyin Hacıabdullahoğlu, ''Birleşmiş Milletler yerine İslam Birleşmiş Milletleri, Avrupa Birliği yerine D-8 kurulabilsin. Başka çözüm olmadığı artık her haliyle ortadadır. Artık lafa değil icraatlara bakıyoruz'' diye konuştu.

Eylem sırasında Muhammed Ali Yanık adlı bir çocuğun çevik kuvvet polisleriyle sohbetine basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile