Safranbolu'da Turistik Tesislerde 'Hijyende Mükemmellik Programi' Uygulanacak

UNESCO Dünya Mirasi Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde belediye, turistik tesislerdeki hizmetin kalitesini artirmak için Eczacibasi Profesyonel ile "Hijyende Mükemmellik Programi" protokolünü imzaladi.

Osmanli döneminden kalma han, hamam, cami, çesme, köprü ve konak gibi tarihi degerlere sahip olan, yilda 1 milyon 300 bin yerli ve yabanci turiste ev sahipligi yapan Safranbolu'da belediye, turiste verilen hizmetin kalitesini artirmak için çalisma baslatti.

Ev disi kanallara yönelik tüketim ürünleri ve hizmetleri sunan Eczacibasi Profesyonel ile yürütülen çalisma kapsaminda, ilçede faaliyet gösteren otel, restoran ve gida üretim tesisleri belgelendirilecek.

Leyla Dizdar Kültür Merkezi'ndeki is birligi protokolü imza töreninde konusan Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, özellikle tarihi çarsi bölgesinde hem konaklama hem de restoranlarda hijyenle ilgili sorunlar yasadiklarini, buna çözüm için çalismalar yaptiklarini söyledi.

"Mor Bayrak" sertifikasi adi altinda bir çalisma daha yaptiklarini, "Hijyende Mükemmellik Programi"nin bunun ilk ayagi olacagini anlatan Köse, söyle devam etti:

"Hijyen sertifikasini alan isletmeler bizim için turizmde tercih edilen yerler olarak öncelikli olacak. Bu da onlar için çok büyük avantaj. Bununla ilgili Eczacibasi Profesyonel bize egitimler verecek. Mor Bayrak alma kriterlerinin ilk adimi hijyen olacak, sonra diger adimlarini uygulamaya baslayacagiz."

- "Isletmeye deger kazandirmak amacindayiz"

Eczacibasi Tüketim Ürünleri ve Pazarlama Müdürü Pelin Özbilgin ise 4 yil önce baslattiklari programi Safranbolu'ya tasimanin heyecanini yasadiklarini dile getirdi.

Ev disindaki bütün yasam alanlarina hizmet sunduklarini belirten Özbilgin, "Pandemi yasadigimiz bu dönemde hijyen çok önemli hale geldi. Hijyende Mükemmellik Programi ile otel, restoran, gida üretim tesisleri gibi farkli sektörlerdeki isletmeye özel hijyen çözümleriyle standartlarinin yükselmesine katki sunuyoruz. Bu programla isletmelerin hizmet kalitesini 'güvenilir kurum' olarak belgeleyerek isletmeye deger kazandirmak amacindayiz." dedi.

Köse ve Özbilgin, daha sonra protokolü imzaladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile