Saglik Iletisimcileri Bu Yil Da Eskisehir'de Bulusacak

Saglik Iletisimcileri Bu Yil Da Eskisehir'de Bulusacak

Anadolu Üniversitesi Iletisim Bilimleri Fakültesi ev sahipliginde bu yil 10’uncusu düzenlenecek olan Saglik Iletisimi Sempozyumu, 23-24 Mayis 2024 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek.

Anadolu Üniversitesi Rektörlügünün katkilariyla gerçeklestirilecek olan Sempozyum hakkinda bilgi veren Iletisim Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bülend Aydin Ertekin, farkli oturumlarda saglik hizmetlerinde görev yapanlarla hasta ve yakinlari arasindaki iliskiler, saglik kurumlarinda kurumsal iletisim faaliyetleri, medyadaki saglik konulu yayincilik, etik ve yasal konulari kapsayan bildirilerin sunulacagini ve davetli özel konuklarin konusma yapacagini belirtti.

“Ögrencilerimizi akademik ortamlara hazirlamaya dönük bir uygulamayi gerçeklestirecegiz”

Sempozyumun hibrit olarak; yüz yüze ve çevrimiçi ortamda gerçeklestirilecegini belirten Dekan Ertekin, “Bu yil Sempozyumda bildiri sunmak isteyen akademisyen ve uzmanlarimiz disinda, lisans üstü ögrenim gören ögrencilerimiz için de özel oturumlarimiz olacak. Ögrencilerimizin bildirileri, organizasyon komitemizin degerlendirmesi ile sunulmaya deger bulunacak. Bu firsat sayesinde ögrencilerimizi akademik ortamlara hazirlamaya dönük bir uygulamayi gerçeklestirecegiz” dedi.

Sempozyum oturumlarinin es zamanli olarak Sempozyum YouTube kanali üzerinden yayinlanacagini belirten Ertekin, saglik iletisimi alanina olan ilginin ve ihtiyacin her geçen gün arttigini ve Sempozyumun 10 yillik geçmisi sayesinde bu alanda önemli bir akademik birikimin elde edildigini kaydetti.

“Yüksek lisans programina ihtiyaç var”

Iletisim Bilimleri Fakültesi Gazetecilik Bölüm Baskani Prof. Dr. Incilay Cangöz, Sempozyuma iliskin açiklamasinda, yakin zamanda saglik hizmetlerinde iletisim alanina dönük tezli yüksek lisans programinin açilmasina yönelik basvurunun yapilacagini ifade etti.

Saglik iletisimi alaninda ülkemizde önemli bir açigin oldugunu vurgulayan Cangöz, bu alandaki lisans üstü egitimin ülkemizde yalnizca iki üniversitede verildigine isaret ederek, “Anadolu Üniversitesinde ve Iletisim Bilimleri Fakültemizde saglik iletisimi alaninda oldukça fazla arastirma, toplanti ve yayin yapilmakta. Açilacak lisans üstü egitim programiyla da bu çalismalarin taçlandirilacagini ve literatüre önemli katkilar saglayacagini düsünmekteyiz” dedi.

Bu yil gerçeklestirilecek organizasyon hakkinda bilgi veren Komite Baskani Prof. Dr. Erkan Yüksel açiklamasinda, geçmiste farkli üniversitelerin ev sahipliginde de gerçeklestirilmis olan Sempozyumun, bu yil 10’uncusunun Anadolu Üniversitesinde gerçeklestirilmesinin gururunu yasadiklarini söyledi.



“Bir köprü olusturduguna inaniyorum.”

10’uncu yilin bir dönüm noktasina isaret ettigini belirten Yüksel, saglik iletisimi alaninda çalisan herkesi Facebook üzerindeki, Saglik Iletisimi Akademisyenleri Grubu’na katilmaya davet etti. Sempozyumun uluslararasi platforma tasinmasina yönelik olarak destek beklediklerini ifade eden Yüksel, “Artik ulusal anlamda geleneksellestigini söyleyebilecegimiz Sempozyumumuzun saglik iletisimi uzmanlari ve akademisyenleri arasinda bir köprü olusturduguna inaniyorum. Yakin zamanda bu köprünün dünyanin farkli ülkelerini de kapsayacak sekilde gelismesi için elimizden geleni yapmamiz gerektigini düsünüyorum” dedi.

Davetli konusmacilar

Bu yilki Sempozyuma davetli konusmaci olarak katilmasi beklenenler ise T.C. Saglik Bakanligi Sagligin Gelistirilmesi Genel Müdürü Dr. Burak Öztop, Izmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Atatürk Üniversitesi Rektör Danismani Prof. Dr. Besim Yildirim, Gazi Üniversitesi Tip Fakültesi ögretim üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tip Fakültesi ögretim üyesi Prof. Dr. Erol Ozan, Prof. Dr. Erol Özmen, Ankara Üniversitesi Iletisim Fakültesinden Prof. Dr. Sema Yildirim Becerikli, Ankara Üniversitesi Tip Fakültesinden Doç. Dr. Safak Sahiner, Selçuk Üniversitesi Iletisim Fakültesinden Prof. Dr. Abdullah Koçak ile ayni Üniversiteden Prof. Dr. Ahmet Yalçin Kaya, Samsun 19 Mayis Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. Ilknur Aydin Avci, ayni Üniversiteden Bagimlilik Arastirmalari Merkezi Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Figen Çavusoglu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Ayhan Uludag ve Prof. Dr. Sükrü Torun.

Sempozyuma bildiri ile basvurmak isteyen katilimcilar 1 Nisan 2024 tarihine kadar bildiri özetlerini Sempozyumun web sayfasina yükleyebilecekler. Sempozyumla ilgili ayrintili bilgilere web sayfasindan erisilebilir: www.saglik-iletisimi.org
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile