Sahin GAÜN Ögrencileriyle Bir Araya Geldi

Sahin GAÜN Ögrencileriyle Bir Araya Geldi

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ögrencileriyle bir araya geldi. Fatma Sahin, “Ögrencilerimizle birlikte üniversite sehri Gaziantep’te her bir ögrenciye ulasmak istiyoruz” dedi.

GAÜN Ilahiyat Fakültesi tarafindan hazirlanan Ögrenci Bulusmasi Etkinligi kapsaminda ögrencilerle bir araya gelen Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, gençlerle sohbet edip, Gaziantep ve gündeme iliskin ögrencilerin sorularini yanitladi.

“Korkunç bir rekabet var”

Ögrencilerin aydinlik gelecegimiz oldugunu belirten Baskan Fatma Sahin ögrencilere baktiginda ülkenin emin ellerde oldugunu, güzel yarinlarin bizi bekledigini ifade etti.

Matematik, cografya, fizik, kimya, ilim ve irfanin hepsinin çok önemli oldugunu ama bir taraftan da sinirlarin kalktigi dünya vatandasliginin varligina isaret eden Sahin, “Artik yanimizdaki arkadaslarla yarismiyoruz. Avrupa’daki, Amerika’daki bir gençle veya dünyanin baska bir cografyasinda yasayan bir gençle yarisiyoruz. Korkunç bir rekabet var. Fark olusturmak için kendimizi dirençli bir hale dönüstürüp, daha çok çalisip, kendimizi iyi yetistirecegiz. Fark yaratamadigimiz ve herkes gibi oldugumuz zaman hayat daha da zorlasir. Önümüzde koca bir hayat var. Iki çocuguma bakar gibi size bakiyorum. O yüzden biz de elimizden geleni yapacagiz siz de daha çok çalisip çabalayip mücadele ederek kendinizi iyi yetistirin. Dijital kütüphane kurduk. Ulasmak istediginiz kitaplar dijital kütüphanemizde mevcut. Lütfen kurdugumuz kütüphaneye girin ve kitap okuyun. Kitap öneriniz varsa önerin onlari da yükleyelim. Her kitap bir dünyadir. Okuyup, okutmamiz lazim. Nerdeyse her alanla ilgili kurslarimiz GASMEK bünyesinde mevcut. Alaninizla ilgili olsun ya da olmasin kurslarimiza gidin yeni seyler ögrenin. Toplum huzuru bireyin mutlulugundan geçer. Biz belediyeciyiz bu tür imkânlari vermekten sorumluyuz” dedi.

Gaziantep’e 3 yeni kütüphane

Ögrencilerin yeni kütüphane yapilmasi konusundaki sorusunu yanitlayan Baskan Fatma Sahin, “Gaziantep’e 3 yeni kütüphane yapilacak. Mehmet Tahmazoglu baskanimiz, Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi’nin benzerini Sahinbey’de yapmayi planliyor. Ridvan Fadiloglu Baskanimiz Sehitkamil’de yeni bir kütüphane açacak. Yine Üniversiteye yakin, Valiligimizle birlikte Kadi Degirmeni civarinda bir kütüphane projemiz var” diyerek ögrencilere yeni açilacak kütüphanelerin müjdesini verdi. Sahin konusmasinin son kisminda, “Bilim, spor, egitim, kültür ve sanayi sehri Gaziantep’in yanina ne koymak istiyorsaniz koyalim. Bunun için gücümüz ve imkânimiz var. Her imkân birer imtihandir. Bizden ne istiyorsaniz gücümüz ölçüsünde yapariz. Yapamadigimizi da niye yapamadigimizi söyleriz. Egitim, kültür, sanat ve diger alanlarda yatirimlar yaptik, yapmaya da devam edecegiz. GAÜN Ögretim Üyesi Prof. Dr. Halil Ibrahim Yakar’la birlikte iki yilda 43 kitap çikardik. Sempozyumlar, konferanslar düzenledik” ifadelerini kullandi.

“Önümüzde lokomotif olacak insanlar istiyoruz”

Gönüllü Kuruluslar Daire Baskani Muzaffer Ceylan ise konusmasinda, Ilahiyat Fakülteleri ve Imam Hatip Okullarinin medeniyetimizin aslinda bedendeki ruhunu tasiyan önemli kurumlari oldugunu vurgulayarak, “Bir sehirde iki Ilahiyat Fakültesi’nin olmasi avantajdir. Ihtiyaci sizin belirlemeniz halinde olay dinamiklesir, aksiyona dönüsür. Çünkü biz arkamizda vagon olacak insanlar degil önümüzde lokomotif olacak insanlar istiyoruz. Toplumda düsünen beyinler, aksiyon üreten sevkli yürekler oldugu müddetçe biz bir ilerlemeden bahsedebiliriz” diye konustu.

Etkinlige Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Akbas, Gönüllü Kuruluslar Daire Baskani Muzaffer Ceylan, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile