Sakir Isimli Papagan Motosikletle Sehir Turu Atiyor

Sakir Isimli Papagan Motosikletle Sehir Turu Atiyor

Bursa’nin Inegöl ilçesinde 6 ay önce sahiplenilen Sakir isimli papagan, sahibi Ugur Günay’in yanindan bir an bile ayrilmiyor. Sakir, sahibinin omuzunda motosikletle sehir turu bile atiyor.

Nakliye isi yapan Ugur Günay(28), 6 ay önce bakimini yapmayan arkadasindan sultan papaganini sahiplendi. Sakir ismini verdigi papaginiyla bag kuran Günay, Onunla zaman geçirmeyi de ihmal etmedi. Sahibini bir an olsun yanliz birakmayan Sakir, sahibi nereye giderse omzundan inmiyor. Disarida gezmeye, market alisverisine, kiraathaneye sahibinin omzunda giden Sakir, çevredekilerin de ilgisini çekiyor.

Sakir, ayrica sahibinin üzerinde motosikletle de seyahat ediyor. Ertugrulgazi Mahallesi’nde ikamet eden Günay, papaganiyla motosikletine binip 16 kilometre uzakliktaki kirsal Gündüzlü mahallesindeki ailesini de ziyaret ediyor. Günay, 1 ay önce dünyaya gelen kizi Hazal Sara gibi, papaganiyla ilgilendigini de belirtti.

Açiklama yapan Ugur Günay, "Kus aslinda benim bir arkadasimdaydi. Normalde hayvanlari sever ama bu kusa eziyet çektirdigini gördüm. Ben de rica ettim istedim o da beni kirmadi. Sonra ben kusu evde bakmaya basladim. Kus çok ürkmüs zamaninda iskence görmüs galiba, arkadasim da ona kötü davrandigini, kizdigini söyledi.

Zamanla birbirimize alistik, normalde yemek yemiyor ama ben yemek yerken o da gelip yiyor. Sonra oglumla disarida gezmeye basladik. Ben motosiklet kullanmayi seviyorum belki onunla da olur diye onu da bindirdim. O da alisti buna ve biz Oylat’in yakinlarinda olan köyüme gidip gelmeye basladik. Haftada bir kere git gel 30 km yol yapiyoruz. Serüvenimiz bu sekilde basladi.

Dostlugumuz gün geçtikçe pekisti, birlikte kahvehaneye de gidiyoruz. Yanimdan ayirmiyorum kusumu, hava güzel oldukça gezdiriyorum. Hikayemiz bundan ibaret. Sakir’le mutlu bir dostlugumuz oldu. Insallah da dostlugumuz baki kalir. Ona çocugum gibi bakiyorum. Kafesi devamli olarak açik, evden hayatta kaçmaz. Bizden hiç ayrilmiyor. Isirma huyu yok. Evde devamli olarak geziyor. En çok da topragi seviyor. Evliyim, bir çocugum oldu. Insallah Sakir’le de güzel bir dostluklari olacak" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile