Samsun'daki Okullarda Etkilesimli Tahta Kurulumlari Tamamlandi

Samsun'daki Okullarda Etkilesimli Tahta Kurulumlari Tamamlandi

Samsun’da örgün egitim veren ilkokul, ortaokul, lise ve özel egitim uygulama okullari türündeki bütün okullarda etkilesimli tahta sayisi bugün itibariyla 11 bin 250’ye ulasti. Böylelikle Cumhuriyet’in 100. yilinda Samsun genelinde bütün okullarin etkilesimli tahta ihtiyaçlari karsilanarak tamamlandi.

2024 yili içerisinde insaati ve deprem güçlendirme çalismalari tamamlanacak okullarda etkilesimli tahta kurulumlari yapilacak. Ayrica tüm etkilesimli tahtalarda TÜBITAK tarafindan gelistirilen yerli ve milli yazilim sistemi PARDUS isletim sistemi kullanilarak milli yazilimlar tesvik ediliyor.

Il Milli Egitim Müdürlügünden yapilan açiklamada etkilesimli tahtalar hakkinda su bilgiler verildi:

“Etkilesimli tahtalar; okuldaki bütün ögretmenlerin ayni anda bilisim teknolojileri araçlarini derslerine görsel destek araci olarak kullanabilmesi, çok fazla teknik bilgiye ihtiyaç duyulmayan, sade bir yapisi ile çagin bireylerine hitap edebilen ve teknoloji bilgisi temel düzeyde olan ögretmen ve ögrencilerin kullanabilecegi bir cihaz olmasi, beyaz yazi tahtasi, LED dokunmatik ekran ve bilgisayardan (OPS) olusan, sürgülü beyaz tahta sayesinde LED ekran ve bilgisayari dis etkenlerden koruyan ve ayni zamanda yazma alani genisleyebilen kendi bilgisayari veya harici bir bilgisayar ile elektronik içerik ve medyalarin LED ekran üzerinden çalistirilabildigi bir egitim aracidir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile