Sanatçı Tuna Arman, Hayvan Hakları İçin Beyoğlu'nda Eylem Yapacak

Sanatçı Tuna Arman, hayvan haklarına dikkat çekmek için eylem kararı aldı

Sanatçı Tuna Arman, hayvan haklarına dikkat çekmek için eylem kararı aldı. Arman, izin çıkması halinde 15 Ağustos'tan 4 Ekim'e kadar her gün üç saat süreyle oturma eylemi yapacağını ve konuyla ilgili imza kampanyası başlatacağını söyledi
Ünlü sanatçı Tuna Arman, ''hayvanlara yönelik şiddeti'' protesto etmek amacıyla Beyoğlu'nda oturma eylemi yapacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Arman, İstiklal Caddesi'nde hayvanlara yönelik şiddeti ve tecavüzü protesto etmek amacıyla yapmak istediği oturma eylemi izni için Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne dilekçe verdi.
Arman, 15 Ağustos itibariyle İstiklal Caddesi'nde saat 15.00'te 3 saat süreyle her gün oturma eylemine başlayacağını ve bunun için izin almaya geldiğini ifade ederek, ''Hayvanlara yönelik şiddet ve tecavüzün kabahat değil suç sayılması için eylem yapacağım'' dedi.
Hayvansever bir insan ve anne olduğu için böyle bir eylem yapmaya karar verdiğini belirten Arman, ''Hayvana yönelik şiddete ve tecavüze artık dur denmesi gerekiyor. Bunların yapılması beni bir insan ve anne olarak son derece üzüyor. Hayvanlara tecavüz edenlerle ben yan yana geziyorsam ben insan değilim. Müslüman bir toplumda yaşıyoruz ve bunun günah olduğuna inanıyorum. Vicdan duygusu olmayan ve bunu bir hayvana yapan, insana da yapar, çocuklara da yapar'' diye konuştu.
Arman, izin çıkması halinde 15 Ağustos'tan 4 Ekim'e kadar her gün üç saat süreyle oturma eylemi yapacağını ve konuyla ilgili imza kampanyası başlatacağını söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile