Şanlıurfa’da Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü

Şanlıurfa’da Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tüm yurtta organize ettiği Sarıkamış Şehitleri’ni anma programı Şanlıurfa’da sıcak havada gerçekleşti.


Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen yürüyüş, Kapaklı Pasajı önünde başladı.

Şanlıurfalı öğrenciler ve gençler ellerinde Türk bayrakları ile 1.5 kilometre yürüdü. Hava sıcaklığının 9 dereceye ulaştığı yürüyüşte bazı öğrenci ve gençler, ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı attı. Şehitlik’te bulunan Şehitler Abidesi önüne gelen gençler, demir kapının kilitli olması nedeniyle içeri giremedi. Grup, burada saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okundu. Şanlıurfa Gençlik ve Spor Müdürvekili Abuzer Çiftçi, katılımcılara yönelik bir konuşma yaptı. Bir asır önce yapılan yürüyüşün -39 derecede yapıldığını belirten Çiftçi, şöyle konuştu: “Biz güneşli günde yürüyüş yapıyoruz ancak, Sarıkamış'ta şehit düşen atalarımız -39 derecede yaptı. Atalarımız 90 bin şehit verdi. Bu şahadette onları anmak ve onların yaptıklarının doğruluğunu anımsatmak amacıyla bu yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Onlar milli mücadeleye bağımsızlığa ve kaybettiğimiz toprakları kazanmak için böyle bir savaşa girmişlerdir. Oradaki sıkılan topraklarda hepimizin ataları vardır. Bugün onların torunları olarak anıyoruz, gelecekte bizim torunlarımızın da yine o milli duyguyu anlamak için devamlı olarak anacağına inanıyorum. Amaç milli şuuru uyandırmaktır.”
Yürüyüş esnasında Şanlıurfa-Şehitlik istikametindeki yol tek taraflı trafiğe kapatılırken, açıklamanın ardından program sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile