Şanlıurfa ve İlçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Dolayısıyla Törenler Düzenlendi

Şanlıurfa ve ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Şanlıurfa'da, Şehitlik Çamlık Anıtı'nda düzenlenen ilk törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Celalettin Güvenç, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile diğer kurum amirleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Valilik makamında tebriklerin kabulünün ardından etkinliklere Cumhuriyet Caddesi'nde devam edildi. Burada düzenlenen törende Vali Güvenç, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Başbozkurt ve Belediye Başkanı Fakıbaba'nın askeri araçla vatandaşları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askeri personel günün anlama ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Tören, geçit töreniyle sona erdi.

-Viranşehir

Viranşehir'deki ilk tören Hükümet Konağı önünde yapıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan, makamında tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende protokol üyeleri, halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Tören, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.

-Siverek

Siverek'teki etkinlikler Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Halk Kütüphanesi'nde tebrikleri kabul eden Vali Yardımcısı ve Siverek Kaymakam Vekili Erdoğan Kanyılmaz, 107 Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Numan Yediyıldız, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, vatandaşların ve daire amirlerinin tebriklerini kabul etti.

Daha sonra İnönü Bulvarı'nda yapılan törende 107. Topçu Alay Komutanlığı'nda görevli Topçu Teğmen Aydın Babaoğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Tören, askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.

-Akçakale

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Akçakale'de de tören düzenlendi.

Hükümet Konağı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, burada yaptığı konuşmada, Türk ulusunun esaretten kurtulup, yeniden özgürlüğüne kavuştuğu 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladıklarını belirtti.

Fırat, ''Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman şehitlerimize Alah'tan rahmet diliyoruz'' dedi.

Törene, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Dumlu, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve gaziler katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Ceylanpınar, Suruç, Birecik, Bozova, Halfeti, Hilvan ve Harran ilçelerinde de tören düzenlendi.

Muhabir: EKİP

Yayıncı: Mehmet Güldaş
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile