Sarikamis Kayak Merkezi Iranli Turistlerin Ugrak Yeri Oldu

Sarikamis Kayak Merkezi Iranli Turistlerin Ugrak Yeri Oldu

Türkiye’nin kis turizm merkezleri arasinda yer alan Sarikamis Cibiltepe Kayak Merkezi, Iranli turistlerin gözdesi haline geldi.

Kars’in Sarikamis ilçesinde sariçam ormanlari, kristal kari ve dogal pistleriyle kis turizminin vazgeçilmez mekanlarindan 2 bin 634 rakimli Cibiltepe Kayak Merkezi, ülkenin dört bir yanindan gelen yerli ve yabanci turistleri agirlamaya basladi.

Sarikamis’a gelen Iranli turistler, sariçam ormanlari arasinda uzun pistlerde kayak yapmanin keyfini yasiyor.

Kayak merkezinde hizmet veren Kayi Otelleri Genel Müdürü Bora Kanber, kayak merkezine geçen yillara göre özellikle Iranlilarin daha yogun ilgi gösterdigini söyledi.



Bora Kanber, “Bu günesli havada bu güzel kayak pistlerimiz açik. Dogal kar ve sariçam ormanlari içerisinde Iranli Azerbeycanli ve Irakli turistlerle dolu, yerli turistlerde akin etmeye basladi.

Pistler iki gün önce açildi. Yilbasi doluluklari yüzde 90’in üzerine çikmis durumda. Tüm kayak severleri Sarikamis’in bu dogan pistinde kayak zevkini tatmaya bekliyoruz” dedi.



“Iranli ilk grup Sarikamis’a geldi”

Bu yil 5’ince kez Iran’da kayakçilari Sarikamis’a getirdiklerini belirten Hamit Çarkçi, “Güzel kar yagisinin oldugu son bir haftada bizim Iranlilar Sarikamis’i çok seviyorlar. Sariçam ormanlari ve kristal kar, insanlari buraya çekiyor. Herkes kayagin tadini çikariyor, herkes egleniyor. Umarim ki bu sezon kazasiz, belasiz güzel bir sezon geçiririz” diye konustu.

Iranli Turist Fatma Saferi ise Sarikamis’in çok fantastik ve güzel bir yer oldugunu belirtti.

Sarikamis’a ilk kez geldigini belirten Saferi, "Kayak merkezi ve oteller çok kaliteli, çok güzel. Kaldigimiz otelin hizmeti ve personelinden memnunuz. Burada insanlar yardimsever, herkese çok tesekkür ediyoruz" seklinde konustu.

Öte yandan kar kalinliginin 45 santimi buldugu Sarikamis’ta yeni yilda otellerde doluluk oraninin yüzde 90’i buldu.

Sarikamis Cibiltepe Kayak Merkezi’nde, 5 telesiyej, toplam 33 kilometreyi bulan farkli uzunluklarda 10 pisti bulunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile