Sarıkamış'ta 'Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası' Etkinlikleri

Sarıkamış ilçesinde "Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası" nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ilk ve ortaöğretimde eğitim gören öğrencilere güvenli trafik konulu konferans verildi.

Polis ekipleri, sürücülere uyarıcı broşür dağıtarak emniyet kemeri konusunda uyarılarda bulundu. İlçede bulunan okulların, kurumların ve esnafların iş yeri camlarına uyarıcı broşürler yapıştırıldı.
İlçe Emniyet Müdürü Murat Taştan, yaptığı açıklamada, "Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası" etkinlikleri kapsamında trafik kazalarının en aza indirilmesi ve kurallara uyulması konusunda öğrencileri ile vatandaşları bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin trafik kazaları olduğunu vurgulayan Taştan, "Trafik bilincinin her bireyde oluşması çok önemlidir. Kurallara uyulur ve trafikte insanlarımız daha sabırlı, saygılı olursa kazaların büyük anlamda önüne geçilir. Artık yolların standartları çok yüksek, araçların güç ve hızları teknolojiyle çok ileride. Bölünmüş yollar, geniş yollara sahibiz. Trafikte de kurallara uyarak, çok sayıda kazanın önüne geçilir, canlar yanmaz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile