Sarkici Gülsen'e Bir Tepki De Bingöl'den

Sarkici Gülsen'e Bir Tepki De Bingöl'den

Sarkici Gülsen’in bir konser sirasinda imam hatiplilerle ilgili söylemine bir tepki de Bingöl’deki STK’lardan geldi.

Sarkici Gülsen’in sahnede Imam Hatip Liselilere yönelik söyledigi sözlerden dolayi tepkiler devam ederken, Bingöl’de de basin açiklamasi düzenlendi.

Merkez Genç Caddesi saat kulesi önünde düzenlenen basin açiklamasina birçok STK temsilcisi de katilim sagladi. Açiklamada su ifadelere yer verdi:

"Imam Hatip Okullari bugünkü haliyle bundan 71 yil isim ve içerik olarak ise 109 yil önce ülkemizin egitim hayatina zenginlik katan ve özgün bir egitim modeli olarak geçmisten bugüne kadar milyonlarca ögrenci yetistiren gözbebegimiz okullarimizdir. Imam Hatip Okullari ülkemizin gelismesine katki sunan, milli birlik ve beraberligi önceleyen, toplumda sevgi, saygi ve hosgörü ikliminin olusmasina ciddi katkilari olan egitim kurumlaridir. Bu okullar kuruldugu günden itibaren milletimizin yogun teveccühüne mazhar olmus, milletine, devletine ve vatanina askla hizmet eden nesiller yetistirmistir. Imam Hatip okullarinda yetisen milyonlarca genç bugün egitimden kültüre, spordan sanata, siyasetten teknolojiye kadar her alanda gögsümüzü kabartan çalismalara ve basarilara imza atmaktadir. Imam Hatip Okullari; ögrencisi, ögretmeni ve müfredati ile bu ülkenin Milli Egitim sisteminin bir parçasidir. Egitim sistemimiz içinde farkli kademelerde birçok farkli okul türü vardir ve Imam Hatip Okullari da bu okullardan biridir. Okul türleri içinde Imam Hatip Okullarini tercih ederek bu okullarda egitim almak isteyen her bir vatandasimizin tercihi, tipki diger okul türlerini tercih eden vatandaslarimizda oldugu gibi temel bir haktir ve saygiya layiktir. Bu husus temel insan haklari ve anayasamiz açisindan gayet açiktir. Imam Hatip Okullarinin mezunlari ve mensuplari olarak farkli okul türlerine ve bu okullarda okuyan ögrencilerimize yönelik her türlü ayristirici yaklasimi çirkin ve tehlikeli görüyoruz. Imam Hatip okullari her türlü siyasi ve ideolojik tartismalarin disinda kalarak basarilariyla gündem olacaktir. Ancak zaman zaman kendi çikarlari için suni gündem olusturmak isteyen, bu okullara ve mensuplarina saldirarak, hakaret ederek içlerindeki önyargiyi, kini ve nefreti disa vuran zavalli kisiliklere de üzülerek sahit oluyoruz. Gülsen isimli bir sahsin konser sirasinda Imam Hatip okullarina, bu okullarda okuyan ögrenci ve ögretmenlere yönelik çirkin itham ve iftiralarda bulunmasi toplumu alenen kin ve düsmanliga sevk etmektir. Imam Hatip Okullarinin mensuplarina ve mezunlarina ayni zamanda toplumun tamamina saygisizliktir. Bu çirkin ithami ve iftirayi söz konusu sahsin kendisine aynen iade ediyoruz. Imam Hatip okullarina ve mensuplarina yönelik bu saygisizligindan dolayi kendisini siddetle kiniyoruz.”

Sarkici Gülsen hakkinda suç duyurusunda bulunacaklarini belirten Orta, “Toplumumuzu, aile yapimizi ve neslimizi ifsad etmeyi kendisine vazife bilen bu saygisiz sahis için tüm Imam Hatip Okulu mezunlarini ve mensuplarini, halkimizi hukuk önünde hesap sormaya davet ediyoruz. Cumhuriyet Savciliklarina söz konusu sahis hakkinda hukuki islem yapilmasi için suç duyurusunda bulunacak, sikayetçi olacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile