SAÜ, Amerika'daki Ohio, Governors State ve İllionis Üniversiteleri İle İşbirliği Protokolü İmzaladı

Sakarya Üniversitesi'nin , Amerika'daki Ohio, Governors State ve Illionis üniversiteleri ile işbirliği protokolü imzaladığı bildirildi.

SAÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Öğretimde Kalite Konferansı'na katılmak amacıyla Amerika'ya giden SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ın Ohio Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Roderick Mcdavis, Chicago Governor State Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elaine Malimon ve Illinois Üniversitesi'nden Dr. Alan Cramb ile işbirliği protokolü imzaladığı belirtildi.

Protokollerle öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak araştırma, uzaktan eğitim ve İngilizce kursları düzenlenmesinin amaçlandığı belirtildi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas, yaptığı açıklamada, Amerika programının son derece faydalı geçtiğini, öğretim elemanı ve öğrenci değişimiyle ortak programlar açılması konusunda çeşitli anlaşmalar yapıldığını bildirdi.

Prof. Dr. Elmas, şunları kaydetti:

''Amerika'daki üniversitelerin öğrencilere eleştirel düşünme, yaratıcılık, bilişim, iletişim, liderlik, etik değerler gibi yetkinliklerin kazandırılması yönünde ders verme ve değerlendirme süreçlerini, buna uygun derslik ve diğer ortamların planlanması ve değişim yönetimini en önemli konular olarak gördüklerini izledik. Bu çalışmalar, üniversitemizin bir dünya üniversitesi olma hedeflerine katkı sağlayacak.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile