Saü Ve Tırsan Arasında Ar-Ge Projelerini Kapsayan İşbirliği Protokolü

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile treyler üreticisi TIRSAN Treyler A.Ş arasında Ar-Ge projelerini içeren işbirliği protokolü imzalandı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile treyler üreticisi TIRSAN Treyler A.Ş arasında Ar-Ge projelerini içeren işbirliği protokolü imzalandı.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Etem Köklükaya ve TIRSAN Treyler A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Rektörlük‘te düzenlenen törende işbirliği protokolünü imzaladı.

Törende konuşan TIRSAN Treyler A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nuhoğlu, Türkiye pazarında lider olduklarını, amaçlarının Avrupa‘da daha iyi noktalara gelmek olduğunu söyledi. Nuhoğlu, bu kapsamda ARGE‘ye yatırım yaptıklarını ifade etti.

SAÜ Rektörü Elmas ise akademik çalışmaların çevrenin, sanayinin, şehrin sorunlarına çözüm üreteceğine inandıkları için bu konuda önemli bir atılım yaptıklarını belirtti.

İmzalanan protokol ile SAÜ ile TIRSAN Treyler A.Ş, her tür yeni ürün tasarımı, araştırılması ve geliştirilmesi konularında işbirliği yapmaya yönelik çalışmaları birlikte sürdürecek.

TIRSAN Treyler A.Ş’nin AR-GE çalışmalarının geliştirilmesi, iyileştirilmesi, ortak projeler gerçekleştirilmesi ve AR-GE projelerine danışmanlık yapılması da protokolde yer alıyor.

İhtiyaç duyulan alanlarda, AR-GE projeleri için TIRSAN‘a bilimsel destek sağlanması, ortak yüksek lisans ve doktora tez konularının belirlenmesi ve gerekli yönlendirmelerin yapılması ve tarafların laboratuvar, tasarım ve üretim imkanlarından karşılıklı olarak faydalanması hedefleniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile