Savunma Sanayi Baskani Görgün Açiklamasi 'Savunma Sanayiimizin Gelisimi Bütün Dünyanin Dikkatini Çekmis Durumda'

Savunma Sanayi Baskani Görgün Açiklamasi 'Savunma Sanayiimizin Gelisimi Bütün Dünyanin Dikkatini Çekmis Durumda'

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Haluk Görgün, savunma sanayiindeki yerlilik oranina dikkati çekerek, “Savunma sanayiimizin gelisimi Cumhurbaskanimizin sartsiz ortaya koydugu destek, bizlere verdigi motivasyon ve vizyonla hamdolsun bütün dünyanin dikkatini çekmis durumda” dedi.

Savunma Sanayii Baskanligi ev sahipliginde Kara Füze Sistemleri Sözlesme Imza Töreni düzenlendi.

Törene Millî Savunma Bakani Yasar Güler, Savunma Sanayii Baskani Haluk Görgün, Genelkurmay Baskani Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Selçuk Bayraktaroglu ve Bakan Yardimcisi Celal Sami Tüfekci katildi.

Törende Tayfun, Sungur, Karaok ve Topçu Roketi Lazer Güdümlü-230 füzelerinin üretimi için sözlesme imzalandi.

Imza töreninde konusan Haluk Görgün, “Kara Kuvvetlerimizin füze sistemlerini imzalamak için birlikteyiz. Her ay; aralik, ocak, subat bir seri üretim sözlesmesi yapiyoruz. Aslinda savunma sanayiimizin geldigi noktayi bu çok iyi güzel ifade ediyor. Biz sadece platformlarimizla degil o platformlarimizda kullanilan tüm faydali yükler, sensörler, algilayicilar, mühimmatlar, füzeler, roketler bunlarin hepsinin bir bütününü Allah’a çok sükür yüksek yerlilik oraniyla imal eden ve büyük bir ekosistemle, takim ve özveri gerektiren çalismalarla tamamlayip burada törenlerini siklikla yapabilir hale geldik” ifadelerini kullandi.

Savunma sanayinin gelisimine vurgu yapan Görgün, “Savunma sanayiimizin gelisimi Cumhurbaskanimizin sartsiz ortaya koydugu destek, bizlere verdigi motivasyon ve vizyonla hamdolsun bütün dünyanin dikkatini çekmis durumda. Hemen hemen her hafta mutlaka uluslararasi bir delegasyonu misafir ediyoruz, uluslararasi fuarlar-etkinlikler düzenliyoruz veya bizim ziyaretlerimiz oluyor. Görüsmelerimizdeki ilk konu savunma sanayiindeki son yillarda olan gelismenin ve bu süreçte elde ettigimiz birikimin muhataplarimiz tarafindan takdir edilmesi oluyor” diye konustu.

Görgün konusmasini söyle sürdürdü:

“Olusturdugumuz, ürettigimiz, ihraç ettigimiz kara, deniz, hava platformlari ve bunlarin üzerinde kullanilan faydali yükler mühimmatlar; sadece platform üretmek, sadece bu platformda kullanilan unsurlari üretmek yetmiyor. Bunlarin birbirleriyle koordineli ve ihtiyaç duyuldugunda ihtiyaç duyuldugu gibi kullanilmasini kolaylastiran sistemleri koordineli bir sekilde çalismasini temin edebilmek ciddi bir emek gerektiriyor”

Kahraman Türk ordusunun yerli ürün kullanilmasindan dolayi duydugu gururun kendileri için bir motivasyon oldugunu belirten Görgün, “Kahraman ordumuz bu yerli ve milli ürünlerin kullanilmasiyla gurur duyuyorlar. Bizim en büyük motivasyonumuz o. Ürünlerimizi ürettikçe, yerli ve milli ürünlerimizin gelistirilmesiyle onlarin duydugu gurur, sektördeki çalisanlar için motive edici unsur oluyor. Biz bugün yüzde 80 yerlilik oranindan bahsederken hemen hemen her alanda bu ürünleri gelistirebiliyor olmak, büyük bir ekosisteme sahip olmak ve hem sanayi hem ordumuz hem akademilerimiz bunlarin koordinasyonu inanilmaz bir ahenk gerektiriyor ki bu ürünler ortaya çikabilsin” seklinde konustu.

Imza töreni Görgün’ün Bakan Güler’e TAYFUN füzesi maketi hediye etmesi ve fotograf çekimi ile son buldu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile