Savunma Sanayiinden Önemli Isimler IKAF'24'te Ögrencilerle Bulustu

Savunma Sanayiinden Önemli Isimler IKAF'24'te Ögrencilerle Bulustu

Iç Anadolu Kariyer Fuari (IKAF’24) kapsaminda düzenlenen “Savunma Sanayii’nde Yetenek Yönetimi” staj ve ise alim paneli Anadolu Üniversitesi Ögrenci Merkezi Yunus Emre Salonu’nda gerçeklestirildi.

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.S. (STM), Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN), Türk Uçak Sanayii Anonim Ortakligi (TUSAS), Hava Elektronik Sanayi ve Ticaret A.S. (HAVELSAN), Roket Sanayii ve Ticaret A.S. (ROKETSAN) ve TUSAS Motor Sanayii A.S. (TEI)’den temsilcilerin yer aldigi söyleside Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli moderatörlügü üstlendi.

“Yetenek Programlarimiz ile daha da basarili olmayi hedefliyoruz”

ASELSAN’in 1975 yilinda Türk Silahli Kuvvetleri’nin milli ve özgün teknolojiler ile donatilmasi amaciyla kurulduguna vurgu yapan ASELSAN Uzman Yarimcisi Fatma Büsra Bozdogan, panelde sunlari söyledi: “Uluslararasi ölçekte faaliyetler gösteren Türkiye’nin en önemli savunma sanayii firmalarindan biriyiz. Bu dogrultuda yetenek programlarimiz ile birlikte hem kariyer hedefleri olan ögrencilere ulasiyoruz hem de staj imkânlari ile is hayatina hazirliyoruz.”

“Bir sirkete gelmeden önce yapilacak en önemli sey o sirketi tanimaktir”

HAVELSAN Ise Alim Uzmani Fatma Hilal Karatay ise sirket bünyesinde bulunan personel ve istirak bilgilerini verdikten sonra, “41 yildir hem kamuya hem de silahli kuvvetlere hizmet veriyoruz. Türkiye disinda Azerbaycan ve Endonezya gibi ülkelere de ürünlerimizi pazarliyoruz. Yapay zekâ, veri teknolojileri ve radar gibi alanlarda da ürünlerimiz mevcut. Siz degerli ögrencilerin burada önemli bilgiler edinerek fikir sahibi olmaniz çok önemli.” dedi.

“Insanlarin bir araya gelmesi çok önemli”

Yurtiçi ve yurtdisi olmak üzere ürünler ürettiklerini ve milli savunma çözümleri odakli olduklarini söyleyen ROKETSAN Ise Alim Kidemli Uzmani Muhammet Tayyip Balci, “Bizim misyonumuz ülkemizin küresel güç olma hedefi ve milli savunma çözümleri dogrultusunda ROKETSAN çalisanlari ve paydaslari için deger olusturmak. Vizyonumuz ise ülkemizin özgün, güvenilir ve çigir açan roket ve füze çözümleri lideri olmak. Çalisma alanlarimiz yogun olarak mühendislik disiplinleriyle ilgili. Sizleri gelecekte aramizda görmekten mutluluk duyariz.” seklinde konustu.



“Yenilikçi teknolojiler için yetenekli ve sürekli gelisime açik insanlara ihtiyaç var”

STM Ögrenme ve Gelisim Lideri Levent Okçu ise konusmasinda sunlari söyledi: “Askeri denizcilik, IHA, uydu, uzay, askeri havacilik, sivil havacilik ve bilisim sistemleri gibi çok çesitli yelpazede etkin olan bir sirketiz. Is yeriniz sahip oldugunuz vaktin çogunu geçirdiginiz yere dönüstügü için sosyal anlamda da verimli bir yer olmasi gerek. Kendi bünyemizde staj ve ise alim sürecindeki arkadaslarimiza bunlari saglayarak mutlu bir kariyer geçirmelerini hedefliyoruz. Yetenekli ve yetkin kisiler ile birlikte daha güzel isler basaracagimiza inaniyoruz.”

“Stajyerlerimizin her süreçte yanindayiz”

Egitim ve staj programlarinin ardindan ise alim süreçleri hakkinda panelde bilgiler veren TEI Insan Kaynaklari Egitim Lideri Birgül Ay ise “Askeri ve sivil uçak motorlari üreten sirketimizin bünyesinde birçok staj ve egitim programi bulunmakta. Egitim hayati devam ederken bizimle birlikte staj yapma imkâni bulabilir ve yenilikçi anlayis ile kendinizi daha da gelistirebilirsiniz.” seklinde konustu.



“Günümüz havaciliginin temellerini olusturduk”

TUSAS Yetenek Kazanim Uzmani Begüm Demir, “Türkiye’nin savunma sanayii alaninda disa bagimliligini azaltmak amaciyla kurulan sirketimiz daha sonra savas uçagi ihtiyaci ortaya çikinca bu konuda adimlar atmistir. Türkiye disinda baska ülkelerde de subelerimiz bulunmakta. 15 bin kisinin üzerinde çalisanimiz bulunuyor. Sizler de bizimle çalismak isterseniz staj ve is basvurulari yapabilirsiniz.” dedi.

Yogun katilimli “Savunma Sanayii’nde Yetenek Yönetimi” paneli soru cevap kisminin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile