Sdü Rektörü İbicioğlu, Sıbgatullah Sancar Aracılığıyla Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'yi Üniversitenin 2012

Afganistan Cumhurbaşkanlığı Plan ve Strateji Dairesi Başkanı ve Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin siyasi danışmanı Sıbgatullah Sancar, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İbicioğlu, Afganistan ile Türkiye arasındaki köklü geçmişe dikkati çekerek, SDÜ olarak Afganistan'ın eğitim öğretimine her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Afganistan'da Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin bir şubesini açmayı planladıklarını belirten İbicioğlu, Sıbgatullah Sancar aracılığıyla Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'yi üniversitenin 2012-2013 akademik yılı açılış törenine davet etti.

Rektör İbicioğlu, Cumhurbaşkanı Karzai'ye en kısa sürede resmi davette bulunacaklarını da ifade ederek, Afganistan'dan gelerek SDÜ'de eğitim gören öğrenci sayısını da artırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Danışmanı Sıbgatullah Sancar da SDÜ'de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. SDÜ'yü Türkiye'nin büyük ve nitelikli çalışmalar yapan üniversitelerinden biri olarak tanıdıklarını ifade eden Sancar, Türkiye Afganistan ilişkilerinde SDÜ'nün sağlayacağı imkanlarla daha güzel noktalara gelineceğine inandığını kaydetti.

Sancar, Cumhurbaşkanı Karzai'nin üniversitenin akademik açılış törenine katılımını sağlamak için gerekli görüşmeleri en kısa sürede yapacaklarını söyledi.

Ziyarette Sıbgatullah Sancar, Rektör İbicioğlu ve üniversite yönetimini Afganistan'a davet etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile