Seçer Açiklamasi 'Belediyede Kimse Ayrimcilik Diye Bir Kavrami Göremez'

Seçer Açiklamasi 'Belediyede Kimse Ayrimcilik Diye Bir Kavrami Göremez'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Batman Ili ile Ilçeleri Kültür ve Dayanisma Dernegi’ne ait yeni dernek binasinin açilis törenine katildi.

Akdeniz ilçesi Sevket Sümer Mahallesi’nde açilan yeni binanin dernek yönetimine ‘hayirli olsun’ temennisinde bulunan Baskan Seçer, dernekte vatandaslarla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi. Baskan Seçer, Anamur’dan Tarsus’a kadar tüm İçel’de esit ve adil hizmet anlayisiyla çalisma yürüttüklerini vurgulayarak, “Ben Belediye Baskani kaldigim sürece bu belediyede ayrimcilik diye bir kavrami kimse göremez” dedi.

Seçer, Türkiye’nin her bölgesinden 50 yildir İçel’e göç yasandigini söyleyerek, Suriye’de yasanan iç karisikligin ardindan İçel’in mülteci akininin oldugu kentlerden birisi oldugunu aktardi. Seçer, İçel’in Türkiye’nin özeti oldugu vurgusunu yaparak, “Türkiye’de ne varsa Konya’da yoktur. Türkiye’de ne varsa Trabzon’da yoktur, Trakya’da yoktur. Ama Türkiye’de ne varsa İçel’de vardir” diye konustu.

İçel’de Kürt, Türkmen, Arap, Alevi, Sünni, Gayrimüslim gibi birçok kültür ve mezhebin bir arada yasadigini söyleyen Seçer, “Ben Belediye Baskani kaldigim sürece bu belediyede ayrimcilik diye bir kavrami kimse göremez. Bunu men ederiz. Bu toplumda yasayan Türkiye Cumhuriyeti kimligini tasiyan herkes bizim yurttasimiz oldugu gibi, 400 bin misafirimize de ayrimci, bir kem söz ya da onlari ürkütecek, onlarin insanlik onurunu zedeleyecek hiçbir davranisimiz, beyanatimiz, uygulamamiz olmamistir. 1 milyon 900 bin kisilik para geliyor Ankara’dan, biz 2 milyon 300 bin kisiye hizmet ediyoruz. Kredi yok, borçlanma yetkisi yok” dedi.

Göreve gelir gelmez hizli bir sekilde sosyal politikalari hayata geçirmeye basladiklarini da söyleyen Seçer, pandemi ile birlikte ne kadar degerli bir is yaptiklarinin daha iyi anlasildigini vurguladi. Vatandasin o süreçte is yerine gidemedigini, maas alamadigini ve sokaga çikamadigi süreçler yasadigini animsatan Seçer, “Kimseyi sorgulamadan her ‘Alo’ diyenin evine gida yardimi gönderdi bu belediye. Her yil Ramazan ayinda 40-50 bin koli gida yardimi yapan belediye sadece pandeminin ilk yilinda 160 bin koli yardimi yapti. ‘Çocuguma mama alamiyorum’ deyip bizimle iletisim kuran her annenin çocugu için evine kadar mamayi götürüp teslim ettik. ‘Evde bir kari bir kocayiz. 80 yasindayiz bize bakacak kimsemiz yok’ diyenin evine yemegini de gönderdik, bakimini da yaptik. Dün gece gelmis, bir mesaj gördüm. ‘Vahap oglum’ diyor. ‘Belediyeyi aradim. Temizlik isçileri geldi evimi temizledi. Allah senden razi olsun’. Aynen yazdigi bu. Yasli bir kadin yazmis. Bu temizlik isçisi dedigi bizim evde bakim birimi var. Gidiyorlar, hastaysa üstünü basini toparliyorlar. Ev kirlenmisse temizliyorlar. Simdi belediye fakirine de bakacak, belediye caddesini de yapacak, simdi metro projemiz var, metrosunu da yapacak” diye konustu.

Batmanlilar Dernegi Baskani Ihsan Tas ise "Baskanimiz Vahap Seçer’in hizmet anlayisi, çaliskanligi, ayrimcilik yapmayan tavri hepimizi memnun ediyor. Mahallemize yaptigi hizmetlerden dolayi kendisine tesekkür ediyoruz. Bundan sonra da bizim gibi ihmal edilmis mahallelere her türlü destegi vereceklerine inaniyoruz. Bizi onurlandirdilar, seref verdiler. Bize hizmet eden kim olursa biz de ayni sekilde destegimizi veririz. Baskanimizdan son derece memnunuz. Allah yolunuzu açik etsin Baskanim” ifadelerini kullandi.

Etkinligin sonunda Seçer, Dernek Baskani Ihsan Tas, dernek üyeleri ve vatandaslarla hatira fotografi çektirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile