SEDAS 'Stargate Projesi'nde Genç Yetenekler Mezun Oldu

Sakarya Elektrik Dagitim AS'nin (SEDAS) yürüttügü "Stargate Projesi"nin ikinci yilinda genç yetenekler inovatif projelere imza atti.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, proje kapsaminda genç mühendis adaylarina yaratici bakis açisi kazandirilarak teknik yetkinliklerine yatirim yapildi.

Proje kapsaminda enerji dagitim sektörünün tüm ana faaliyet alanlarinda 7 ay boyunca çalisma sansi elde eden 9 genç yetenek, SEDAS kültürünü yakindan tanidi.

Katilimcilar, SEDAS'in yetenek yönetimi ve gelisimi stratejisinin parçasi olan program süresince sebeke yönetim ve yatirimlari ile bakim, onarim ve sayaç operasyonlarinin temel dinamiklerini daha yakindan izledi.

Saha deneyimlerinden yola çikarak inovatif projeler gelistirme firsati bulan genç mühendisler, SEDAS yöneticilerinden olusan jürinin de takdirini topladi.

Açiklamada görüslerine yer verilen SEDAS Yönetim Kurulu ve Icra Baskani Necmi Odyakmaz, sirket olarak gençleri önemsediklerini ve her firsatta onlarin yeni bakis açilari kazanmalarina yardimci olduklarini bildirdi.

Bu yil ikincisi gerçeklesen "Stargate" programiyla genç yetenekleri kesfetmenin, onlara farkli yetkinlikler kazandirmanin ve gelecege yön verecek liderler olma yolunda destek olmanin gurur ve mutlulugunu yasadiklarini belirten Odyakmaz, "Genç mühendis arkadaslarimizi 7 aylik süreç boyunca gösterdikleri özveri ve yaratici çözümler sunan basarili projeleri için tebrik ediyorum. Vizyonlari ve enerjileriyle SEDAS'i sektörümüzde öncü sirketler arasina tasiyan gençleri ve bizi heyecanlandiran 'Stargate Projesi'ni önümüzdeki yillarda da sürdürmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandi.

- Projeye katilan gençler, is sahibi olabiliyor

Stargate projesi, mühendislik fakültelerinin Elektrik Mühendisligi ya da Elektrik ve Elektronik Mühendisligi bölümlerinde son sinif veya yüksek lisans egitimi devam eden ögrencilere yönelik tasarlandi.

Proje, birlikte gelismeyi ve gelistirmeyi amaçlayan yeni nesil bir staj programi olarak uygulaniyor. 7 aylik program süresince gençlere, SEDAS'in çesitli bölümlerinde farkli uzmanliklari deneyimleme ve farkli yetkinlikler kazanma olanagi sunuluyor.

Stargate programina basvuru yapan genç mühendisler, mülakat yöntemiyle sürece dahil ediliyor. Program sonunda, hazirladiklari projeleri SEDAS yöneticilerine sunan gençler, degerlendirme sonucuna göre sirketin uzman veya mühendis kadrolarinda is firsati bulabiliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile