Sehit Tegmen Fikret Dinçer'in Adinin Yasatilacagi Park Törenle Açildi

Sehit Tegmen Fikret Dinçer'in Adinin Yasatilacagi Park Törenle Açildi

Irak’in Kuzey Hakurk’ta bulunan Zilok Tepe Üs Bölgesi’nde 23 Eylül 2019 tarihinde hain terör örgütünün saldirisi sonucu sehit olan Tegmen Fikret Dinçer’in anisini yasatmak için ilçenin Merkez Mahallesi’nde Serik Belediyesi tarafindan yaptirilan parka sehidin ismi verildi.

Açilista konusma yapan Belediye Baskani Enver Aputkan, “Sehit Tegmen Fikret Dinçer parkimizin açilisi için buradayiz. Bölücü terör ile mücadelede ülkemizin en çok sehit veren ilçelerinden biriyiz. Geçmisten günümüze hem sehitlerimizin hatirasinin hem de yeni nesillerimizin de ayni suuru canli tutmak için caddelerimizde, sokaklarimizda, parklarimizda isimlerini yasatiyoruz. Bu milletin evlatlari biz farkinda olmasak da bu vatanin sahibi olmanin ve korumanin bir bedeli oldugunu ve gerektiginde bu bedelin kendileri tarafindan ödenecegini ögrenerek yetisiyorlar. Ilçemizin son sehidi Tegmen Fikret Dinçer’e minnet ve vefamizi göstermek ve hatirasini yasatmak için adini bu parkimiza verdik. Onu saygi ile aniyoruz” dedi.

Sehit esi Serife Dinçer, “Esimin adina Serik’te yaptirilan parkta emegi geçen herkese tesekkür ederim. Çok güzel ve emek verilmis. Esimin adinin burada yasamasi bize onur veriyor. Gurur duyduk” diye konustu.

Anne Zübeyde Dinçer ise oglunun isminin parka verilmesinden dolayi çok duygulandigini belirterek "Kaymakam ve Belediye Baskani bizleri gururlandirdi. Tesekkür ederim. Oglum ve kendi adima çok sevindim. Sehit ailesi olmak çok zor. Tüm sehit yakinlarina sabir diliyorum. Bir sehit annesi oldugum için de gurur duyuyorum” dedi.

Parkin açilis törenine Kaymakam Mehmet Kurdoglu, Belediye Baskani Enver Aputkan, Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Abdullah Aytekin, Emniyet Müdürü Suat Esin, Ilçe Jandarma Komutani Tegmen Ayhan Aktürk, siyasi parti ilçe baskanlari, sehidin yakinlari ve vatandaslar katildi.

Toplam alani 9 bin 476 metrekare olan parkin 5 bin 500 metrekaresi yesil alan olarak ayrildi. Içerisinde 1 adet futbol sahasi, basketbol sahasi, tenis sahasi, Kafe, Mescit, WC bulunan parkta 200 metrekare alanda çocuk oyun alani ve 100 metrekare alanda da Fitness alani bulunuyor parkin oplam maliyeti 1 milyon 684 bin 201 TL oldugu bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile