Sel Felaketinde Agir Hasar Alan Köprünün Yerine Ahsap Köprü

Sel Felaketinde Agir Hasar Alan Köprünün Yerine Ahsap Köprü

Zonguldak’in Devrek ilçesinde Devrek-Yedigöller yol güzergahinda bulunan ve sel felaketinde agir hasar alan köprü yerine dünyada bir çok ülkede olan ancak Türkiye’de ilk ve tek olma özelligi tasiyacak tamamen ahsaptan köprü yapilmasi için çalismalara baslandi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroglu inceleme çalismalarindan sonra yaptigi açiklamada ahsap kullanimini yayginlastirma projesi çerçevesinde Yedigöller’e ziyarete gelen vatandaslara hizmet vermesi amaciyla geçen yil yasanan sel afetiyle zarar gören köprünün, is sagligi ve güvenligi açisindan risk olusturmaya basladigini ifade etti.

Bayraktaroglu, "Yedigöller’e yilda ortalama 100 ila 200 bin arasinda yerli ve yabanci ziyaretçi gelmekte ve gelen bu ziyaretçilerin tamami bu köprüyü kullanmaktadir. Yapacagimiz ahsap köprü projesiyle Tarim ve Orman Bakanligimiz ile Orman Genel Müdürlügümüzün Türkiye Yüzyili hedefleri dogrultusunda Yedigöller’e gelen vatandaslarimizin ulasiminin yani sira üretim sahalarina ulasimi saglayan, ayni zamanda ormancilik hizmetlerinin görülmesinde büyük önem tasiyan ana nakliyat yollari öncelik verilerek, ekosisteme ve ekolojik dengeye zarar vermeden maksimum verim alinabilecek, ekonomik kalici, ayni zamanda da sürdürülebilir orman yönetimine uygun malzeme ve tekniklerin kullanarak bir ahsap köprü yapmayi planliyoruz” dedi.

Planlama çalismalarina Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroglu’nun yani sira Insaat Ikmal Daire Baskan Yardimcisi Ahmet Ali Uzun ve Bölge Müdür Yardimcisi Mehmet Ali Deniz Ile Dirgine Isletme Müdürleri, Sube Müdürleri ve diger teknik elemanlar katildi.

Daha sonra Dirgine Isletme Müdürlügü’nde 2023 yilinda yapilan yeni yol çalismalari yerinde incelendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile