Selçuklu'da Okullarda Temizlik Seferberligi Basladi

Selçuklu'da Okullarda Temizlik Seferberligi Basladi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi 12 Eylül’de baslayacak egitim-ögretim yili öncesi ilçe genelindeki okullarda ot temizligi ve yikama çalismasi yaparak okullari egitime hazir hale getiriyor.

Selçuklu Belediyesi egitime olan destegini her firsatta sahadaki çalismalariyla ortaya koymaya devam ediyor. Bu çerçevede 12 Eylül’de ülke genelinde baslayacak olan 2022-2023 egitim ögretim yili öncesinde ilçe genelindeki okul bahçelerinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ekipleri tarafindan temizlik çalismasi gerçeklestiriliyor. Yürütülen çalismalar sonucunda 200 okulda suyla yikama çalismasi ile birlikte bahçe ve çevredeki otlarin temizlik çalismasi tamamlanmis olacak. Çalismalar çerçevesinde okul bahçelerindeki temizlik ekiplerince de okul bahçeleri kurumus otlardan arindirilirken mintika temizligi ve temizlik araçlarinin süpürmesinin ardindan okul bahçesi arazözlerle yikaniyor. Yine okul çevrelerinde biriken çöp ve moloz yiginlari temizlik araçlariyla kaldirilarak okullarin bulundugu bölgelerin estetik açidan daha güzel bir görünüme kavusmasi saglaniyor. Okullarin egitim yilina hazirlanmasi çalismasinda ise Selçuklu Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlügü’ne bagli 2 ekip, 16 personel hummali bir sekilde görev yapiyor.

“Tüm çabamiz çocuklarimizin daha iyi kosullarda egitim almasi”

Egitime olan önceliklerini her firsatta ve platformda ortaya koyduklarini söyleyen Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “12 Eylül’de egitime baslayacak olan ögrencilerimizin daha temiz, saglikli ve hijyenik ortamlarda okullarini kullanabilmeleri amaciyla okullarimizin çevre temizligini gerçeklestiriyoruz. Gelecegimizin teminati olan çocuklarimiz için belediye olarak bize nerede ihtiyaç varsa orada yer almak için gayret ediyoruz. Yürüttügümüz çalismalar ile okullarimizin yeni egitim ögretim dönemine hazirlikli girmesini sagliyoruz. Bu çalismalar belediyemizin bir gelenegi haline de geldi. Tüm bu çalismalarimiz göz aydinligimiz olan çocuklarimizin daha iyi sartlarda egitim almasi içindir. Ben bu vesile ile 2022-2023 egitim ögretim yilinin tüm ögrencilerimize ve egitim camiamiza basarilar ve hayirlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile