Sempozyumda Çocuklara Eglenceli Aktiviteler

Sempozyumda Çocuklara Eglenceli Aktiviteler

Tepebasi Belediyesi’nin bu yil 16’ncisini düzenledigi Uluslararasi Eskisehir Pismis Toprak Sempozyumu, 7’den 70’e herkesi kucaklamaya devam ediyor.

Alanda baslayan çocuk atölyeleri de renkli görüntülere sahne oldu. Her yönü ile dolu dolu geçen Uluslararasi Eskisehir Pismis Toprak Sempozyumu, çocuk atölyeleri ile pismis topragin binlerce yillik gelenegini çocuklarla bulusturmayi sürdürüyor. Bu kapsamda Tepebasi Belediyesi 23 Nisan Çocuk Sanat Merkezi ile Bahriye Üçok Egitim ve Gelisim Merkezi ögrencileri, Vecihi Hürkus Havacilik ve Teknoloji Parki’nda devam eden sempozyum çalismalarinda çamurdan çesitli figürler yaparak sempozyum alanini gezdi. Burada pismis topragin farkli yönlerini de kesfeden ögrenciler, uzman egitmenler esliginde sanatçi çalismalarini da inceledi. Çocuklar seramigin ham maddesi olan kili yogururken el becerilerini gelistirip, kendilerini ifade edebilecekleri eserler ortaya koydu. Çalismalarin üç boyutlu olusu, çocuklarin bilek ve parmak kaslarinin gelismesine, el ve göz koordinasyonunun kuvvetlenmesinde de büyük rol oynuyor. Duygularini anlatirken çamura sekil vermenin mutlulugunu yasayan çocuklar, seramik sanatiyla da tanismis oluyor.

Çocuklar için deney atölyesi

Öte yandan, sempozyum alaninda çocuklar için gerçeklestirilen deney, akil ve

zeka oyunlari atölyesinde de ögretici ve eglenceli anlar yasaniyor. Tepebasi Belediyesi rekreasyon ekibi tarafindan çocuklara motor gelisimlerine katki saglayacak oyunlar oynatiliyor. Etkinliklere katilan çocuklar da keyif aldiklarini belirterek memnuniyetini ifade ediyor. Tepebasi Belediyesi tarafindan konsepti ve çesitliligiyle dünyada sadece Eskisehir’de düzenlenen 16. Uluslararasi Eskisehir Pismis Toprak Sempozyumu 17 Eylül tarihine kadar devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile