Sera ve Sulama Sistemini İncelemek İçin Yunanistan'a Çalışma Ziyareti

Kocaeli’de, `Tarımsal Sulama Yöntemlerinin Modernizasyonu` projesi kapsamında, proje ortaklarından oluşan ekip, sera ve sulama sistemlerini incelemek amacıyla Yunanistan`a çalışma ziyaretinde bulundu.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Köye Hizmet Şube Müdürlüğü, Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kandıra Belediyesi ve Arıklar Sulama Birliği ortaklığıyla kazanılan `Kocaeli’de Tarımsal Sulama Yöntemlerinin Modernizasyonu` adlı Avrupa Birliği projesi kapsamında proje temsilcileri Yunanistan’a gitti.

Proje temsilcileri, tarımda uygulanan damla sulama yöntemleri hakkında bilgi edinmek ve farklı uygulamalarla ilgili gözlem yapmak amacıyla projenin yabancı ortağı olan Tarım Akademisyenleri Birliği’nin (Enosi Geoponon Meletiton Ellados-Symvoyloi Epixeirhseon) davetiyle Yunanistan’ın Amaliada kasabasına gitti. Ziyarette gerçekleştirilen toplantılarda; proje ile ilgili sunumlar yapılırken, proje ortakları ile gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan faaliyetler üzerinde fikir alışverişi yapıldı.
Yunanistan’a yapılan çalışma ziyaretinde seralar ziyaret edildi. Modern seraların kurulumu, sulama sistemleri ve topraksız ürün yetiştirme ile ilgili bilgiler alındı. Orada gerçekleştirilen uygulamaların Türkiye’deki uygulanabilirliği hakkında görüşmeler yapıldı.


KANDIRA’DA DAMLAMA SULAMA YÖNTEMİ GELİŞTİRİLECEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin amacı, Avrupa’da damla sulama konusunda yeniliklerin araştırılarak, geleneksel tarım üretim yapısının modernleşmesine katkı sağlamak. Proje kapsamında, Kandıra’da AB standartlarında bir yerel yönetim uygulaması dönüşümü sağlanacak. 18 ay sürecek bu proje ile birlikte Kandıra İlçesi Arıklar Gölet’inden su alan 14 köy ve 3 mahallede, ‘Damla Sulama’ yönteminin yaygınlaştırılması yolu ile tarla bitkileri yetiştiriciliğinden, bahçe bitkileri (meyve ve sebze) yetiştiriciliğine geçilmesi sağlanacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile