Seyrani Kampüsü Hayirseverlerin Destegiyle Büyümeye Devam Ediyor

Seyrani Kampüsü Hayirseverlerin Destegiyle Büyümeye Devam Ediyor

Kayseri Üniversitesi’nin merkez kampüs disinda en büyük kampüsü olan Develi Seyrani Kampüsü, hayirseverlerin destekleriyle büyümeye ve gelismeye devam ediyor.

2022 yilinda Seyrani Kampüsü’ndeki Sosyal ve Beseri Bilimler Fakültesi’nin Rektörlük tarafindan bina tadilat ve iç dizayni ihalesinin yapilmasinin ardindan hayirseverlerin siniflarin iç tefrisatini temin etmeleriyle birlikte 4 yildan beri Islami Ilimler Fakülte binasinda egitime devam eden Sosyal ve Beseri Bilimler Fakültesi, bu egitim-ögretim döneminde kendi binasinda egitime devam edecek.

Sosyal ve Beserî Bilimler Fakültesinin 15 sinifindan 13 sinifin iç tefrisati Sait Erdal Metiner, Zekiye Metiner, Aysegül Metiner Acar, Muharrem Kulak, Sükrü Kulak, Serife Kulak, Ayse Kulak, Mine Çulhaoglu, Nevzat Çulhaoglu, Isil Çulhaoglu, Necdet Çulhaoglu, Mustafa Karaca, Sükrü Karaca tarafindan tefris edildi. Kalan diger iki sinif için de hayirseverlerin destegi bekleniyor. Ayrica Hüseyin Sahin MYO Asçilik MYO - Tarim bölümünün de egitim gördügü B Bloktan 4 sinif da Türkan Palamut, Yusuf Palamut, Ibrahim Palamut ve Serpil Azman tarafindan tefris edilirken, B Blokta tefris edilecek 2 sinif için de yine destek bekleniyor. Tarim Hayvancilik bölümünden 10 sinif da Muzaffer Aksu ve Nafiz Aksu Tarafindan tefris edilecek.

Yapilan her bir sinifin tefrisati 100 bin TL civarinda ve Agustos ayinda hayirseverler tarafindan Kayseri Üniversitesi Seyrani Kampüsü’ne 5 Milyon TL’lik destek daha saglanmis oldu. Devtas Mustafa Besparmak ve Rahmi Ilhan tarafindan ve yaklasik 1 Milyon TL’ye mal olan ana nizamiyenin yapilmasi için alt yapi çalismalari tamamlandi. Çalismanin egitim-ögretim sezonu öncesi bitmesi planlaniyor. Rektörlük ihalesi ile Ata Tohumu Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürlügü için 2 adet sera yapilarak serada ata tohumu uygulamasi baslatildi. Kampüs alaninin sosyal donati alanlarindan kafeteryanin da insaat asamasi Öksüt Madencilik tarafindan tamamlanarak, isletme ihale asamasina geldi.

Develili hayirseverlerin özverileriyle kurulan ve yine onlarin destegiyle büyümeye ve gelismeye devam eden Seyrani Kampüsü’nün çevre düzenleme çalismalarinin da Develi Belediyesi tarafindan devam ettigini belirten Develi Belediye Baskani Mehmet Cabbar, “Develililer olarak bizlerin en önemli özelligi egitime verdigimiz degerdir. Gerek Seyrani Kampüsüne sagladiklari destekle gerekse ilçemizde okul ve yurt yaptirarak ölümsüz eserler birak her bir hayirsever hemserimize tüm Develili hemserilerim ve sahsim adina sükranlarimi sunuyorum. Özellikle bu hususta büyük gayretler gösteren Istanbul’daki Develi ve Yöresi Kültür Dayanisma Dernegi, Genç Develililer Dernegi basta olmak üzere diger illerimizdeki derneklerimize ve Seyrani Egitim Vakfimizin yöneticilerine ayrica tesekkür ediyorum. Insallah bundan önce oldugu gibi bundan sonra da el ele vererek Develimizin egitim kalitesini artirmak için var gücümüzle gayret göstermeye devam edecegiz” açiklamalarinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile