Siirt'te Hayvanciligi Gelistirme Projesi Kapsaminda Çiftçilere Koyun Dagitildi

Siirt'te küçükbas hayvanciligi gelistirmek, kirsaldaki vatandaslarin hayat standartlarini yükseltmek amaciyla hazirlanan "Köyümde Yasamak için Bir Sürü Nedenim Var Projesi" kapsaminda çiftçilere koyun dagitimi yapildi.

Pervari ilçesinin Ormandali köyünde düzenlenen programda konusan AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, yogun ilginin oldugu projede emegi geçenlere tesekkür etti.

Projenin ilde hayvancilik potansiyelinin yükseltilmesini ve köylere dönüsü hizlandiracagini belirten Ören, huzura kavusan bölgenin tarim ve hayvancilikla gelistigini söyledi.

Siirt'in 1 milyon 300 bin küçükbas hayvan sayisiyla Türkiye'de ilk 10'a girdigini dile getiren Ören, söyle konustu:

"3 yil önce Siirt'te küçükbas hayvan sayisi 1 milyon 100 bin idi. 200 bin daha artirdik. 2023 ve 2025 yillarinda kademeli olarak hayvan sayisini 1,5 milyona yükseltmeyi hedefliyoruz. Hayvanciligin ve tarimsal üretimin artirilmasi için her seyi yapiyoruz. Hayvan sahiplerine ek olarak 50 hayvan verildi. Proje hayvancilikta çok iyi bir mesafe kat eden ilimizde hayvan sayisini artiracak."

Il Tarim ve Orman Müdürü Ergün Demirhan da geçen yil eylülde start verilen projeyle koyun dagitimini gerçeklestirdiklerini anlatti.

Il genelinde 2 bin 138 proje basvurusu yapildigini, 200 üreticinin basvurusunun uygun görüldügünü ifade eden Demirhan, sunlari kaydetti:

"Valilik öncülügünde Il Tarim ve Orman Müdürlügü ve Ziraat Bankasi arasinda düzenlenen protokolle hayata geçen proje ile küçükbas havyan varliginin artirilmasi, tarimin gelistirilmesi ve sürünün büyütülmesi amaçlaniyor. Hayvan dagitimina tarimsal potansiyeli yüksek Pervari'de basladik. Ziraat Bankasi tarafindan projeden yararlanacak üreticilere uygun kredi saglanmakta."

Projesi kapsaminda bölgenin sartlarina uygun 50 koyun alan Kerem Çetin ise destek olanlara tesekkür etti.

Törene, AK Parti Sirnak Milletvekili Rizgin Birlik, Pervari Kaymakami Ali Recai Yerlikaya, AK Parti Il Baskani Ekrem Olgaç, Pervari Belediye Baskani Tayyar Özcan ve üreticiler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile