Siirt Vali Tutulmaz, Köy Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Şirvan ilçesine bağlı köy muhtarlarıyla toplan yaptı.

Şirvan Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda ilçeye bağlı köy muhtarlarıyla yapılan toplantıda konuşan Tutulmaz, ilçeye bağlı köylerdeki problemleri değerlendirmek ve bunlara çözüm bulmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Köy sorunların çözümü için Eruh'ta başlattıkları toplantılarına Şirvan'da devam ettiklerini anlatan Tutulmaz, muhtarlığın eskiden beri saygınlığı olan bir meslek olduğunu belirterek, muhtarların köy sorunlarının çözümünde oynadığı rolün dışında aynı zamanda kanaat önderi olma konumunda da olduklarını ifade etti.

Muhtarların herkese eşit yaklaşması gerektiğini, oy veren ile vermeyen arasında bir ayrım yapmaması gerektiğini vurgulayan Tutulmaz, şöyle konuştu:
"Ayrıca köy problemlerin öncelikle ilçe kaymakamımız başta olmak üzere diğer ilçe müdürlerine iletmeniz gerekiyor. Kaymakam ve müdürlerden aldığınız izlenimleri köylüye aynı şekilde aktarmanız gerekmektedir. Muhtar hem köylünün temsilcisi hem de devletin köydeki konumundadır. İki yönlü görevleri var. Bunun da bilinci içerisinde olunması gerekir."
Muhtarların aynı zamanda köydeki yatırımların denetleyicisi olduğunu ve müteahhitler tarafından yapılan çalışmaları yerinde incelemesi gerektiğini belirten Tutulmaz, uygunsuz yapılan işleri de ilgili müdürlük ve kaymakamlığa bildirilmesini istedi.
Burada muhtarların sorunlarını dinleyen Tutulmaz, problemlerin çözümü için ilgili müdürlüklere talimat verdi.
Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Şenol Yeloğlu, İlçe Kaymakamı Mehmet Öztürk, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile