Âsik Pervâni Son Yolculuguna Ugurlandi

Âsik Pervâni Son Yolculuguna Ugurlandi

Eskisehir’de hayatini kaybeden asiklik geleneginin son temsilcilerinden olan Âsik Pervâni lakabiyla bilinen Ismail Çelik, sair ve sanatçi topluluklarinin katilimiyla gözyaslari içinde topraga verildi.

Vefat eden Ismail Çelik için Alaaddin Camii’nde ögle namazinin ardindan cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye Çelik’in mensubu oldugu Eskisehir Sairler Dernegi Baskani Kenan Demirel, dernek üyeleri, birçok sair ve sanatçi toplulugu katildi.

Sazi, siiri ve hikayeleriyle son dönemin en önde gelen halk sairlerinden oldugu belirtilen ve Âsik Pervâni adina 644 siirinin kayit altina alindigi 3 eseri bulunan Çelik, cenaze töreninin ardindan göz yaslari içinde Asri Mezarligi’na defnedildi.

"Sazi, siiri ve hikayeleriyle son dönemin en önde gelen halk sairlerindendi"

Âsik Pervâni ile ilgili konusan Eskisehir Sairler Dernegi Baskani Kenan Demirel, "Merhum Âsik Pervâni mahlasli Ismail Çelik, 1931 Artvin Yusufeli dogumludur. Dernegimize üyelik tarihi 18 Kasim 1996’dir. Yaklasik 60 yil Eskisehir’de yasamistir. Sazi, siiri ve hikayeleriyle son dönemin en önde gelen halk sairlerindendi. Türkiye ve Eskisehir sairleri onun eserlerine sahip çikmali, siirleriyle yasatmali. Emekli Edebiyatçi Prof. Dr. Müzeyyen Buttanri, Asik Pervâni hakkinda kapsamli bir çalisma yapmistir. 644 siiri kayit altina alinan Âsik Pervâni adina 3 eser bulunmaktadir. Bu eserlerden Taner Artvinli’nin hazirladigi ’Âsik Pervani’, ailesinin hazirladigi ’Yusufelili Âsik Pervâni’ ve Eser Müzeyyen Buttanri’nin hazirladigi ’Eskisehir’de bir asik Âsik Pervâni Ismail Çelik’ adini tasimaktadir. Eskisehir Sairler Dernegi olarak siiri, hatiralari ve katkilariyla Âsik Pervâni’yi daima anacak ve yasatacagiz. Hepimizin basi sag olsun. Üstat Pervâni’nin ruhu sâd, mekâni cennet olsun insallah" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile