Sincan Belediyesi Zabita Ekipleri Kirtasiyeleri Denetledi

Sincan Belediyesi Zabita Ekipleri Kirtasiyeleri Denetledi

Sincan Belediyesi zabita ekipleri, ilçede kirtasiye malzemeleri satan isyerlerini denetleyerek ürünleri kontrol etti ve gerekli uyarilari yapti.

Sahada denetimlerine ara vermeden devam eden Ankara’nin Sincan Belediyesinin zabita ekipleri, okullarin açilmasina kisa bir süre kala ilçede kirtasiye malzemeleri satan isletmeleri denetledi.

Ögrencilerin ve ailelerin saglikli ürünlere ulasmasi için kirtasiye malzemelerini tek tek kontrol eden ekipler, ayni ürünlerin farkli isletmelerdeki fiyatlarini karsilastirdi. Ekipler etiket kontrolü yaparak reyonlardaki fiyatlarin kasadaki ile ayni olup olmadigini inceledi.

Ince eleyip sik dokuyan zabita ekipleri, satilan malzemelerin Türk Standartlari Enstitüsü güvenlik standartlarina uyup uymadigini da kontrol etti. Ürünlerde ‘CE’ isareti bulunmasi, kullanim süresine uygunluk, üretim yerinin yazilmasi kriterlerine bakildi.

Vatandasi bilinçlendirmek ve halk sagligini tehdit eden ürünleri belirlemek amaciyla gerçeklestirilen denetimlerde ekipler, çocuklarin sagligina zarar verebilecek olan ürünlerin satisinin yapilmamasi konusunda esnaflara uyarilarda bulundu. Kurallara uymayan isyerlerinde gerekli islemleri uyguladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile