Sincan Belediyesinden YKS'yi Kazanan Depremzede Ögrencilere Para Ödülü

Sincan Belediyesinden YKS'yi Kazanan Depremzede Ögrencilere Para Ödülü

YKS’ye girerek derece elde eden Adiyamanli depremzede ögrencilere Sincan Belediyesi tarafindan para ödülü verildi.

6 Subat tarihinde meydana gelen deprem sonrasi Ankara’nin Sincan Belediyesi tarafindan Adiyaman’a kurulan ve konteyner kentte yasamlarini sürdürmeye çalisan depremzede ögrenciler, YKS’ye girmisti.

YKS’de derece elde eden ve üniversiteyi kazanan Sincan Konteyner Kentte kalan 137 ögrenci için Sincan Belediyesi tarafindan ödül töreni hazirlandi. Sincan Belediyesi üniversiteye gidecek olan 137 depremzede ögrenci için toplam 1 milyon 835 bin TL para ödülü dagitti.

Özel bir dügün salonu bahçesinde düzenlenen ödül törenine Sincan Belediye Baskani Murat Ercan, Adiyaman Belediye Baskan Yardimcisi Ramazan Oruç, Çelikhan Belediye Baskani Mustafa Bulut, AK Parti Il Baskani Emrah Bulucu, ögrenciler ve aileleri katildi.

Burada konusan Adiyaman Belediye Baskan Yardimcisi Ramazan Oruç ve AK Parti Il Baskani Emrah Bulucu, Sincan Belediyesinin ilk günden bu yana deprem bölgesi Adiyaman’a verdigi desteklerden dolayi oldukça mutlu olduklarini dile getirerek ögrencilere basarilar dileyip Sincan Belediyesine de tesekkür etti.

Depremin ilk günlerinden bu yana Adiyaman’in yaralarini sarmak için burada olduklarini ve her türlü destegi sagladiklari için mutlu olduklarini dile getiren Sincan Belediye Baskani Murat Ercan, “Sizler umut oldunuz, sadece gençlere rol model olarak kalmadiniz tüm Türkiye’ye umut oldunuz. 6 Subattan sonra belki kalacak yer bulamadiniz, giyecek kiyafet bulamadiniz belki de yiyecek bir ekmek bulamadiginiz zamanlar oldu ve sizler bu sartlarda üstün bir basari gösterdiniz. Hangi kelimelerle, hangi sözlerle tebrik edilir bilemiyorum ama sizleri alkisliyorum. Adiyaman bizim için vatan oldu belirli bir süre buradan gidince hemen özlüyorum. Ben sizleri tebrik ediyorum, her daim sizlere destek vermek için buradayiz” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan yemek ikraminda bulunuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile