Sincan’da Madde Bağımlılığına Karşı Seferberlik

Sincan’da Madde Bağımlılığına Karşı Seferberlik

Sincan’da, örgün eğitimini bırakmış gençlerle suça yönelmiş madde bağımlısı gençlerin topluma kazandırılması için ortak bir protokol imzalandı.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sincan Kaymakamlığı, Sincan Belediyesi, Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih Eğitim Kültür Derneği gibi pek çok kurum, “Örgün Eğitimini Bırakmış Gençler İle Madde Bağımlıları-Suça Yönelmiş Gençlerin” topluma kazandırılması için ortak bir protokol imzaladı. 13-35 yaş arası Sincan’da yaşayan gençler ve ailelerini kapsayan proje ile eğitim programları, rehabilitasyonlar, seminerler, kurslar ve kısa filmlerle gençlerin ve ailelerin bilinçlenmesi amaçlanıyor.

Gençlerin geleceğin mimarları olduğunu belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Toplumumuzun büyük bir sorunu olan madde bağımlılığından gençlerimizi kurtarmak ve topluma kazandırmak için bu anlamlı projede bir araya geldik. Birlikten kuvvet doğar, herkes elini taşın altına koyarsa hep birlikte güzel neticeler alacağımıza inanıyorum. Aileler başta olmak üzere hepimize düşen görevler var. Bilinçli olup çocuklarımızı yakınlarımızı madde bağımlılığımdan korumalı, onları toplumumuza kazandırmalıyız” dedi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile