Sokak Ortasinda Bir Kisiyi Hunharca Biçaklayarak Öldüren Sanik Açiklamasi 'Görev Icabi Bana Adami Öldürme Telkini Geldi'

Sokak Ortasinda Bir Kisiyi Hunharca Biçaklayarak Öldüren Sanik Açiklamasi 'Görev Icabi Bana Adami Öldürme Telkini Geldi'

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde sokak ortasinda bir kisiyi biçaklayarak öldüren sanik ilk kez hakim karsisina çikti. Halüsinasyon gördügünü söyleyen sanik, "Maktulü tanimiyordum. Beyaz ve siyah bir sey gördüm. Görev icabi bana adami öldürme telkini gelmisti. Iç sesim beni adamin yanina yönlendirdi. Biçaklama olayini hayal meyal hatirliyorum" dedi.

Olay, 17 Mayis 2022 tarihinde gece saatlerinde Izmit ilçesi Mehmet Ali Pasa Mahallesi Dalgiç Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Turhan Kuzu (52), Turgut S. tarafindan sokak ortasinda biçaklandi. Süpheli olay yerinden kaçarken, Turhan Kuzu’yu kanlar içinde gören vatandaslar saglik ekiplerine haber verdi. Agir yarali olarak hastaneye kaldirilan Kuzu, 2,5 ayin ardindan hastanede hayatini kaybetti. Kaçan süpheli olay gecesi yakalanarak emniyete götürüldü. Ifadesi alinan Turgut S., çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Is yerindeki arkadaslarimin üstüme oyun oynadiklarini düsünüyordum"

Olayla ilgili durusma Kocaeli 5. Agir Ceza Mahkemesinde görülmeye baslandi. Durusmaya tutuklu sanik Turgut S., taniklar, Turhan Kuzu’nun ailesi ve taraf avukatlari katildi.

Olay sebebiyle çok üzgün oldugunu söyleyen Turgut S., "Güvenlik görevlisiyim. Is yerindeki arkadaslarimin üstüme oyun oynadiklarini düsünüyordum. Olay öncesinde lise arkadasim Salih Y. ile bulustuk. Salih bana, ’Seni seçtim’ diye bir sey söyledi.

Ruhsal olarak bazi sikintilar yasiyordum ancak rahatsizligim bu bulusmadan sonra yogunlasti. Olay günü kendimi kötü hissettim, hastaneye giderek sakinlestirici yaptirdim. Evime giderek uyumaya çalistim ancak uyuyamadim" diye konustu.



"Babama zarar vermek veya babam tarafindan zarar görecegime dair düsüncelerim olustu"

Babasinin yanina giderek konusmaya basladiklarini söyleyen Turgut S., "Babama zarar vermek veya babam tarafindan zarar görecegime dair düsüncelerim olustu. Babamla konustuktan sonra onun bana zarar verecegi düsüncesi kesinlesti. Kendimi korumak amaciyla evden biçak alarak kaçtim. Çarsiya giderek ATM’den 500 TL para çektim. Otele gitmek niyetindeyim. Zarar görecegim veya zarar verecegim düsüncesi sebebiyle otele gidemedim. Pesimde insanlar vardi, beni kovaladiklarini hissediyordum. Evimizin çatisina çikma hissiyati geldi ve çiktim" seklinde konustu.



"Görev icabi bana adami öldürme telkini gelmisti"

Halüsinasyon görmeye basladigini ifade eden Turgut S., "Siyah büyük seylerin bana dogru geldigini gördüm. Babamin asagida oldugunu hissettim. Çati kapisini açtigimda babami asagida gördüm. Babam içeri girince çatidan indim ve disari kostum. Parkta saklandim. Daha sonra firinda 3 kisiyi gördüm. Beyaz ve siyah bir sey gördüm. Görev icabi bana adami öldürme telkini gelmisti. Iç sesim beni adamin yanina yönlendirdi. Firina dogru gittigimde bugulu bir görüntü gördüm. Biçaklama olayini hayal meyal hatirliyorum. Maktulün bana karsi bir tahriki olmadi" ifadelerini kullandi.

"Daha önce de halüsinasyonlar yasiyordum"

Olaydan sonra kaçtigini söyleyen Turgut S., "Ana caddeye çikip kaçtim, bir evin penceresini kafamla kirdim. Yola devam ettim, polis beni buldu ve aldi. Daha önce de bu tarzda hafif de olsa halüsinasyonlar yasiyordum. Ailevi sebeplerimden ötürü daha önce psikiyatriye gittim. Doktorun verdigi ilaçlari kullanmaya baslayinca düsündügüm seyler ses olarak gelmeye basladi.

Cezaevinde bulundugum süreçte de sesler duyuyorum. O gece polisler beni görmeseydi belki baska seyler de yapabilirdim, kendime zarar verebilirdim" dedi.



"Esim aci çekerek hayatini kaybetti"

Saniktan sikayetçi olan maktulün esi Nurten Kuzu, "Esim aci çekerek hayatini kaybetti. Onun hiçbir suçu yoktu, ölmeyi hak etmedi. Esim olaydan önce 2 kez beyin kanamasi geçirdigi için saglik problemleri yasiyordu. Kendini koruyamayacak durumdaydi" diye konustu.



"Sanigin Turan’a hunharca biçak vurdugunu gördüm"

Tanik olarak dinlenen Ahmet Ç. ifadesinde, "Turhan Kuzu benim arkadasim olur. Gece islettigimiz firina gelir çay içer, sohbet ederdik. Olay gecesi yine bizim firina geldi, beraber oturduk çay içtik. Çaydan sonra ben ve babam ekmek yapimi için tekrar içeri girdik. Turhan firinin önünde oturuyordu. Bogusma sesi gelince disari çiktim. Sanigin Turan’a hunharca biçak vurdugunu gördüm. Ne yapiyorsun dedigimde, ’Üstüme gelme’ diyerek kaçti" ifadelerini kullandi.

"Abim son 1-2 aydir psikiyatri ilaç tedavisi görüyordu"

Olaya iliskin dinlenen sanigin kardesi Ertugrul S., "Abim Turgut son 1-2 aydir psikiyatri ilaç tedavisi görüyordu. Olaydan 2 ay önce ben de psikolojik sorunlar yasamaya basladim, intihar düsüncelerim oluyordu. Hastaneye gittim, ruh ve sinir hastaliklarina sevk edeceklerdi ancak yer olmadigi için olmadi. Su an tani ve teshiste bekleme asamasindayim" dedi.



"Abim bize, ’Su an gerçek mi, oyunda miyiz?’ diyordu"

Tanik olarak dinlenen sanigin bir diger kardesi Turgay S., "Olay aksami abim bize, ’Su an gerçek mi, oyunda miyiz?’ seklinde sözler söylemeye basladi.

Kalbinin sikistigini söyleyerek hastaneye gitti ve sakinlestirici aldi. Babam gece 00.00’da beni arayarak abimin evde olmadigini ve onu bulmadigini söyledi.

Bir süre sonra yine arayarak abimin kendisine saldirdigini ve kaçtigini söyledi.

Karakola giderek olanlari anlattik ve abimin yaninda biçak oldugunu, kendisine veya baskasina zarar verebilecegini söyledik ancak bizimle ilgilenmediler. Olay gerçeklestikten sonra polisler bizi arayarak olanlari bildirdi" diye konustu.



"Baba sen ve ben hayaletiz"

Olaydan önce basindan geçenleri anlatan sanigin babasi Naim S., "Olay gecesinde oglum Turgut kalbinin sikistigini söyledi, hastaneye gidip sakinlestirici yaptirdi. Eve geldikten sonra bana, ’Baba sen ve ben hayaletiz’ demeye basladi.

Sonra dizlerime dokunarak, ’Sen gerçeksin’ dedi.

Yüzü sismeye basladi.

Dus almasini söyledim ancak disari çikti. Bir süre sonra çatida elinde biçakla gördüm. Biçagi yaklasik 10 kere bana sallayarak ’Cigerlerini parçalayacagim diyerek çatidan atladi ve kaçti" ifadelerini kullandi.

Akli dengesinin yerinde raporu istendi

Mahkeme heyeti, sanigin akli dengesinin yerinde olup olmadigina dair istenilen raporun beklenilmesine, gelecek celse taniklarin dinlenilmesine ve tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmanin erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile