Söke yangını 15 saatte kontrol altına alındı!

Söke yangını 15 saatte kontrol altına alındı!

Aydın Söke’de ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yayıldı. Yangının söndürülmesi için tüm imkanlar seferber edildi. Yangın 15 saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alındı. Yaklaşık 60 hektarlık alan küle döndü.

Aydın'ın Söke ilçesi Argavlı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 25 Temmuz saat 18.07'de henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle yayıldı. Yangın bölgesine Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlık ekipler sevk edildi. Yangına, 10 helikopter 6 uçak, 35 arazöz, 15 su tankeri ve 5 dozerle müdahale edilmeye başlandı.

Söke yangını 15 saatte kontrol altına alındı!

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER GÖREV YAPTI

Bölgede etkili olan aşırı rüzgar sebebiyle ekipler, yangının büyümemesi için yoğun çaba sarf etti. Havanın kararmasıyla birlikte 5 gece görüşlü yangın söndürme helikopterinin planlaması yapıldı. Akşam saatlerinde karadan söndürme çalışmalarına 56 arazöz ve su tankeri, 7 dozer 540 personel katıldı. Ayrıca yangın bölgesinde AFAD, emniyet, jandarma, sağlık personeli, belediye itfaiye ekipleri ve vatandaşlarda görev aldı.

Söke yangını 15 saatte kontrol altına alındı!

KONTROL ALTINA ALINDI

Günün ağarmasıyla birlikle havadan ve karada yoğun müdahale başladı. 11 uçak, 18 helikopter ve yer ekipleri yangının söndürülmesi için yoğun çaba sarf etti. Aydın'ın Söke ilçesinde çıkan orman yangını, 15 saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Yaklaşık 60 hektarlık alan küle döndü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile