Soma'da Syd Vakfı Kömürleri Sevkiyatı Başladı

Soma Nakliyeciler Kooperatifi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) kömürleri sevkiyatına başladı.

Devlet tarafından Sosyal Yardımlaşma fonu adı altında maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara kömür yardımı dağıtımına törenle başlandı. Soma Nakliyeciler Kooperatifi yönetimi, yardım kömürleri dağıtım sezonunun açılmasından dolayı kurban kesti. Nakliyeciler Kooperatifi önünde düzenlenen törene Kooperatif yöneticileri ve üyeler katıldı.
Türkiye'nin dört bir köşesine yardım kömürlerinin dağıtımını yapan Soma Nakliyeciler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, bu yıl 87 bin 838 ton kömürü 4 bin 184 kamyon ile yoksul ve ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Soma Nakliyeciler ve Motorlu Taşıyıcılar kooperatifi Manisa il ve ilçelerine 31 bin 250 ton, Balıkesir merkez ve ilçelere 23 bin 628 ton ve Bursa il ve ilçelerine 33 bin 000 bin ton kömürü ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Bu hafta ise Uşak ve Konya'nın yardım kömürleri dağıtım ihaleleri yapılacak.
Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yağcı, hayırlısıyla yeni sezonun açıldığını belirterek, "Kazasız belasız yardım kömürlerini ulaştırmaya çalışacağız."dedi.
Bu arada, Ege Linyit İşletmeleri'nin (ELİ) Nakliyeciler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tesislerinin yanında yaptığı 60 bin tonluk stok kömürün yetmeyebileceği belirtiliyor. Bu kömürlerin hem piyasa hem de yardım kömürleri ihtiyacını karşılayamayacağı ifade ediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile