Sosyal Bilimler Lisesi’ne Büyük Onur

Sosyal Bilimler Lisesi’ne Büyük Onur

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anayasa Uzlaşma Komisyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen “Öğrenci Gözüyle Demokratik Bir Anayasa Nasıl Olmalıdır?” konulu makale yarışmasında Aydın Sosyal Bilimler Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Songül Serap Bakırcı, Türkiye üçüncüsü oldu.

Öğretmenlerine ve okuluna büyük gruru yaşatan Bakırcı , ödülünü TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in elinden aldı . TBMM Başkanlığı ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında ortaöğretim öğrencileri arasında “Öğrenci Gözüyle Demokratik Bir Anayasa Nasıl Olmalıdır?” temalı makale yarışması düzenlendi .

Yarışmaya 11 bin makale gönderilirken , Aydın Sosyal Bilimler Lisesi 9 . Sınıf öğrencisi Songül Serap Bakırcı’nın “2023’e Doğru Yeni Anayasa ve Gençlik” adlı makalesi , Aydın’da yapılan ilk değerlendirmede il birincisi oldu . Bakırcı’nın makalesi Aydın’ı temsil etmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı , Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’na gönderildi .

Talim Terbiye Kurulunda oluşturulan Ulusal Değerlendirme Komisyonunda TBMM ' den bir , MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’ndan dört olmak üzere 5 kişi görevlendirildi . Komisyonun yaptığı değerlendirme sonucunda Aydın’ı temsil eden , Aydın Sosyal Bilimler Lisesi 9 . Sınıf öğrencisi Songül Serap Bakırcı , makalesiyle Türkiye üçüncüsü oldu .

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof . Dr . Emin Karip eşliğinde Meclis Başkanlığına sunulan rapor sonunda , 27 Nisan Cuma günü TBMM Başkanı Cemil Çiçek , " Öğrenci Gözüyle Demokratik Bir Anayasa Nasıl Olmalıdır? " makale yarışmasında dereceye giren öğrencileri kabul ederek , ödüllerini verdi .

TBMM Başkanı Cemil Çiçek , yaptığı değerlendirmede gençlerin yeni anayasa sürecine yaptıkları katkıları önemsediklerini belirtti .

Öğrencileri tebrik eden Çiçek , nasıl bir çalışma yaptıklarını sordu . Makale yarışmasında 1 . olan Zeynep Sarı , makalesinin adının ' ' Anayasa tatlısı ' ' olduğunu belirterek , ' ' Yeni Anayasa herkes için ağızlara layık olmalıdır ' ' dedi .

Bunun üzerine Çiçek , ' ' İnşallah biz de bu kadar sade yazarız ' ' diye konuştu .

Yarışmada üçüncü olan Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Songül Serap Bakırcı ise , yeni Anayasa ' nın herkesi yansıtabilecek bir anayasa olmasını istediğini söyledi .

' ' Milletimizin Miladı ' ' makalesiyle ikinci olan Sibel Günay da , Anayasa ' nın kurallar bütünü olmanın dışında , şartlara ve durumlara göre şekillenebilecek olmasını istediğini kaydetti .

Öğrencilere çeşitli hediyeler veren Çiçek , onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi . Kabulde , Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız ile Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip de hazır bulundu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile